Zap-Avaşin’de 2 asker hayatını kaybetti

MSB, “Pençe Kilit” operasyonunda 2 askerin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Zap-Avaşin’de 2 asker hayatını kaybetti

Dün Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamaya göre, Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Zap-Avaşin-Basyan bölgesinde düzenlenen “Pençe Kilit” operasyonunda önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bir asker yaşamını yitirdi.

Yaşamını yitiren askerin Piyade Sözleşmeli Er Fuat Özer olduğu bilgisine yer verilen açıklamada ayrıca 3 askerin de yaralandığı kaydedildi.

Öte yandan MSB tarafından yapılan açıklamada ‘Pençe-Kilit Operasyonu’ bölgesinde 2 gün önce el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Uzman Çavuş Gökhan Demir’in de hayatını kaybettiği açıklandı.

Bugün ise MSB, çıkan çatışma sonucu Piyade Uzman Çavuş Ömer Yıldırım ve Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Ali Çap'ın hayatını kaybettiğini, 2 askerin ise yaralandığını bildirdi.

TSK, 17 Nisan'da Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Zap, Avaşin-Basyan’da “Pençe-Kilit” adıyla havadan ve karadan operasyon başlatmıştı.

MSB'den yapılan açıklamada, "Pençe Kilit" operasyonun başından beri hayatını kaybeden PKK'lilerin toplam sayısının 220'ye yükseldiğini aktarıldı.

HPG ise son iki günlük çatışmalarda 8’i Kürdistan Bölgesi, 3’ü Şırnak’ta toplam 11 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.