Zap’ta hayatını kaybeden 3 PKK’linin kimliği açıklandı

HPG, Zap’ta hayatını kaybeden 3 üyesinin kimlik bilgilerini kamuoyu ile paylaştı.

Zap’ta hayatını kaybeden 3 PKK’linin kimliği açıklandı

HPG, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla başlattığı operasyonda çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden 3 üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı.

PKK’nin askeri kanadı Halk Savunma Gücü (HPG), yaptığı yazılı açıklama ile 3 üyesinin 25 ve 26 Mayıs tarihlerinde Kürdistan Bölgesi’nde yaşamını yitirdiğini duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Zap bölgesinde bulunan Gire Cudi’de, TSK ile HPG arasında yaşanan çatışmada yaşamını yitiren üyelerinin kimlik bilgilerini kamuoyu ile paylaştı.

Hayatını kaybeden PKK’lilerin kimlik bilgileri şöyle:

  • “Cumali Devran” kod adlı Adana doğumlu İbrahim Dinçer
  • “Tolhildan Karker” kod adlı Mardin doğumlu Mehmet Aylu
  • “Hawar Qamişlo” kod adlı Kamışlo doğumlu Menaf Ali İsmail

Açıklamada HPG’li İbrahim Dinçer’in 2015 yılında, Mehmet Aylu’nun 2019 yılında, Menaf Ali İsmail’in ise 2016 yılında örgüte katıldıkları bilgisine yer verildi.

Son yıllarda yapılan operasyonlar

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı  (MSB), 28 Mayıs 2019'da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde başkent Erbil’in Soran ilçesindeki Hakurk bölgesinde Pençe Operasyonu'nun başlatıldığı duyuruldu.

Bir yıl sonra 17 Haziran 2020’de Duhok’un Zaho ilçesi sınırında bulunan Haftanin'de PKK’ye yönelik “Pençe Kaplan” adıyla karadan operasyon başlattığını duyurdu. Operasyon kapsamında TSK unsurları sınırdan kilometrelerce içeri geçip askeri üs kurdu.

Ardından TSK 23 Nisan 2021’de Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla karadan operasyon başlattı.

Son olarak TSK, 17 Nisan'da Duhok’un Amdi ilçesi sınırları içerisindeki Zap, Avaşin-Basyan’da “Pençe-Kilit” adıyla havadan ve karadan operasyon başlatmıştı.