Zap’ta operasyon; 10 PKK'li ile 8 askerin hayatını kaybettiği açıklandı

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Zap, Avaşin-Basyan’da sürdürülen “Pençe-Kilit” operasyonunda şu ana kadar 85 PKK’linin yaşamını yitirdiğini açıkladı. HPG ise, çatışmalarda hayatını kaybeden askerlerin sayısının 427 olduğunu duyurdu.

Zap’ta operasyon; 10 PKK'li ile 8 askerin hayatını kaybettiği açıklandı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 17 Nisan günü Duhok’un Amedi ilçesi sınırında bulunan Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla yeni bir operasyon başlatmıştı.

Operasyon kapsamında bölgede çatışmalar sürerken MSB ve PKK’nin askeri kanadı HPG, çatışmaların sonuçlarına ilişkin farklı bilançolar açıkladı.

MSB’nin sosyal medya hesabından yapılan 14 Mayıs tarihli açıklamada, bölgedeki operasyonların devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada, dün de 3 PKK'linin SİHA'lar tarafından hedef alındığı ve bölgede yaşamını yitiren PKK’lilerin sayısının 85’e yükseldiği belirtildi.

HPG’den açıklama

Öte yandan HPG’ye bağlı Basın İrtibat Merkezi, Zap, Avaşin-Basyan’da yaklaşık bir aydır yaşanan çatışmaların bilançosunu açıkladı.  

Açıklamada, HPG’lilerce bölgede operasyona çıkan askerlere karşı 343 saldırı eylemi gerçekleştirildiği belirtilerek, bu eylemlerin sonucunda 427 askerin yaşamını yitirdiği, 88 askerin de yaralandığı bildirildi.

HPG’nin açıklamasına göre, bu süre zarfında bölge 917 kez uçaklar, 719 kez helikopterler ve 1274 kez de obüs topları ile bombalandı.

HPG ayrıca çatışmaların başından bu yana kayıplarının sayısının ise 25 olduğunu duyurdu./Rudaw