Zebari: Cumhurbaşkanı adaylığım son karardır

KDP'nin Irak Cumhurbaşkanı Adayı Hoşyar Zebari, Irak Cumhurbaşkanlığı adaylığının verilmiş son karar olduğunu ve geri adım atılmasının söz konsu olmadığını söyledi.

Zebari: Cumhurbaşkanı adaylığım son karardır

Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Irak Cumhurbaşkanı Adayı Hoşyar Zebari, Irak Cumhurbaşkanlığı adaylığının verilmiş son karar olduğunu ve geri adım atılmasının söz konsu olmadığını söyledi.

El-Irakiyye televizyonuna konuşan KDP’nin Irak Cumhurbaşkanı Adayı Hoşyar Zebari, Necef’e gerçekleştirdikleri ve Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr ile görüştükleri son ziyaretin olumlu olduğunu belirtti.

Sadr Hareketi ile Koordinasyon Çerçevesi arasındaki sorunların çözümünü istediklerini kaydeden Zebari, “Yönetim alanında ve anayasal alanda hiçbir boşluk bizim çıkarlarımıza hizmet etmiyor. Ulusal tarafların çoğunluğunun katılacağı hükümetin kurulması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

Son seçimlerin siyasi arenada çok değişime neden olduğunu vurgulayan Zebari, “Sadr Hareketi ve Egemenlik Koalisyonu ile ittifakımız güçlük ve birlik içerisinde. Tarafların karar sahibi olup başarı ve başarısızlığı omuzlaması lazım” ifadelerini kullandı.

Silahlı grupların birleştirilmesi ve ruhsatsız silahların kontrol altına alınması konusunda tüm taraflarla iyi bir anlayışa sahip olduklarını söyleyen Zebari, devletin egemenliğinin güçlendirilmesinin gündemde olduğunu, Haşdi Şabi’nin feshedilmesine dair hiçbir talebinin olmadığını belirtti.

Şii siyasi güçler arasındaki anlaşmazlıklardan endişe duyduklarını ve Şiiler arasındaki anlaşmazlığı istemediklerini vurgulayan Zebari, Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili olarak da, “Cumhurbaşkanlığı adaylığım son karardır” dedi.