Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan Bahçeli'ye: Kürdistan Bayrağı'nı dünya tanıyor, sen tanımasan ne olur!

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kürdistan Başkanı Mesud Barzani'nin Türkiye ziyaretinde havaalanında Kürdistan Bayrağının göndere çekilmesinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gösterdiği tepkiler üzerine "Bütün dünya Kürdistan Bayrağı'nı tanıyor. Sen tanımazsan ne olur” dedi.

Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan Bahçeli'ye: Kürdistan Bayrağı'nı dünya tanıyor, sen tanımasan ne olur!

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Şırnak'ta partilileriyle bir araya geldiği toplantıda bazı açıklamalarda bulundu.

Yapıcıoğlu, Kürdistan Başkanı Mesud Barzani'nin Türkiye ziyaretinde havaalanında Kürdistan Bayrağının göndere çekilmesinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başlattığı tartışmalar üzerine sert tepki gösterdi.

Bahçeli'nin Kürdistan Bayrağı konusundaki açıklamalarını hadsizlik olarak niteleyen Yapıcıoğlu şöyle konuştu:

'Başbakan dün ne dedi. 'Terörle mücadelede Sayın Bahçeli ile aramızda millim fark yoktur. Referandum süreci de hassastır.' Ama gerçekten Bahçeli'nin yaptığı çok ayıp bir şey ve yaptığı bize göre bölücülüktür. Diyor ki 'Kürt kardeşlerimize karşıymışız gibi bizi göstermeye çalışıyorlar.' Yani nedir senin kardeşlik ölçüsü. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde olan Kürtler senin kardeşin dışındakiler senin düşmanın mı? Senin ölçün sınırlarsa sınırın öteki tarafındaki Türkmenler nereden senin kardeşin oluyor. Senin bayrağın kutsal başkalarının ki paçavra öylemi? Bu hadsizliktir. Çok büyük bir ayıptır. Buradaki kardeşim dediği Kürtleri de incittiğinin farkındadır. Eğer farkında değilse çok daha büyük bir şeydir. Bütün dünya o bayrağı tanıyor. Sen tanımasan ne olur. Almanya'daki bir eyaletten biri geldiğinde onu karşılamayın mı diyeceksiniz? Demiyorsunuz. Elin gâvuruna demiyorsunuz. O zaman neden kardeşinize söylüyorsunuz. Bir de ceddinizle övünüyorsunuz. Ceddim dediğiniz Osmanlı bu topraklara Kürdistan demiş, Selçuklu Kürdistan demiş. Cumhuriyetin birinci yıllarında da burası Kürdistan'dı. 1920'de buradan meclise gidenler Kürdistan vekilli olarak gitmişler. Şimdi Kürdistan demek bölücülüktür öylemi, hadi oradan.'

'Kürt meselesi vardır'

Kürt illerinde yaşanan olayların büyük acılara neden olduğunu belirten ve bunlardan ders çıkarılmasını isteyen Yapıcıoğlu; Bu kadar çok musibetten yeteri kadar ders alındı mı bundan çok emin değilim. Ümit ediyorum ki; yaşanan bu kadar acıdan, yıkımdan, yapılan bu kadar haksızlıkların, adaletsizliklerin doğurduğu sonuçlardan inşallah birileri ders çıkarmıştır. Bakın PKK bir sonuçtur, bir sebep değil. Kürt meselesi vardır ve bu mesele 100 yıllık bir meseledir. PKK'nin geçmişi de henüz 40 yılı bulmamıştır. Haksızlıklar devam ettiği için PKK doğdu. Eğer siz Kürt meselesini sadece PKK'den ibaret görürseniz, sadece PKK'nin elindeki silah zannederseniz, yanılmış olursunuz.' diye konuştu.

'PKK'nin sermayesi elindeki silahtır'

PKK'nin elindeki silahın tek sermayesi olduğunu, bu yönetimin dönemsel taktikten ibaret olmadığını öne süren Yapıcıoğlu, PKK'nin elindeki silahtan vazgeçmesini beklemenin saflık olduğunu, lakin tek bir durumda silahtan vazgeçebileceklerini belirterek şöyle konuştu:

Bir tek şartla silahı bırakabilir; siyasi destek verenlerin önemli bir oranda desteklerini çektiklerini görürlerse o zaman belki siyaseten, taktik olarak bu şiddetten vazgeçebilirler. Yoksa şiddeti, silah kullanmayı bir strateji olarak benimsemişler. Yani şiddet, dönem dönem uyguladıkları bir taktikten ibaret değildir. Şiddetin çok iyi sonuç verdiğini düşünüyorlar. Onların zihniyeti maalesef budur.