50 Günlük Savaşta Rakka Cephesi

50 Günlük Savaşta Rakka Cephesi

KRD News - 6 Haziran tarihinde BD desteğindeki Kürt Güçlerin liderliğindeki Demokratik Suriye Güçlerinin (DSG), IŞİD’in başkenti Rakka’ya yönelik başlatılan operasyon 50’nci gününe girdi.

DSG’nin 50 günlük Rakka operasyonunda tamamen kuşatılan ve tüm ikmal yolları kesilen kentin %50’si IŞİD’in elinden kurtarıldı. Rakka’nın güneyi, doğusu ve batısında ilerleme sağlayan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kentin 8 mahallesini IŞİD’in elinden kurtararak tam denetim sağladı.

Rakka’nın  Mashlab, El-Batani, Al-Sinaa,Al-Sabahiya, Al-Romaniya, Hutteen, Qadisiyah ve Yarmouk mahallelerinin kontrolü altına alan Kürtlerin liderliğindeki Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Hişam bin Abdul Malik, Eski Rakka, Al-Rawda, Al-Rumaila mahallelerinin yanı sıra Fırat Havzası Konutları ve El-İdikhar Konutları yaklaşık yarısını kontrol ediyorlar.

DSG’nin ilerlemesini durdurmak ya da en azından yavaşlatmak isteyen IŞİD ise çoğunlukla keskin nişancılar, bombalı araçlar, bubi tuzakalrı ve intihar komandoları ile karşı saldırılarda bulunmaya çabalıyor.