6 Kürt partisinden referandum çalıştayı

6 Kürt partisinden referandum çalıştayı

Diyarbakır’da 6 siyasi partinin çağrısıyla gerçekleştirilen Kürdistan Bağımsızlık Refrerandumu Çalıştayı, yayımladığı sonuç bildirisinde “Bağımsızlık referandumu kararını, tarihi, gerçekçi, gerekli ve kutsal bir karar olarak değerlendiriyoruz” ifadelerine yer verildi.

AZADİ HAREKETİ, PAK, PDK-Bakur, PDK-T, ÖSP ve PSK’nin çağrısı üzerine, Diyarbakır’da siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve bağımsız siyasi kadroların katılımıyla Kürdistan Bağımsızlık Referandumu Çalıştayı gerçekleştirildi.

Çalıştayın kamuoyu ile paylaştığı sonuç bildirisinde, tüm dünya devletleri ve kuruluşlarına çağrıda bulunularak “Güney Kürdistan’ın bağımsızlık referandumuna ve bağımsızlık iradesine saygı, ahlaki ve vicdani bir gereklilik olduğu gibi, aynı zamanda bölge barışı için de önemlidir, temel bir şarttır” denildi.

Güney Kürdistan halkının irade beyanı ve kararına saygı duymaya çağırıyoruz

Bildiride özetle şunlar kaydedildi:

Çalıştayımız, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, İslam Konferansı’nı, tüm dünya devletleri ve kamuoyunu , bağımsızlık referandumu’nu desteklemeye, yardımcı ve gözlemci olmaya çağırıyor.

Türkiye, İran, Irak, Suriye ve tüm bölge devletlerini kendileri için istedikleri tüm hakların başka halklara da verilmesi gerektiği konusunda empati geliştirmeye ve  Güney Kürdistan halkının irade beyanı ve kararına saygı duymaya çağırıyoruz.

Bağımsızlık referandumu kararı Kürt milleti ve Kürdistan halkının özgürlük mücadelesinde tarihi bir adımdır.

Güney Kürdistan bağımsızlık referandumu aynı zamanda Kerkük, Şengal gibi 140.Madde kapsamındaki yerlerde de halkımızın irade beyanını açığa çıkaracağı için de büyük önem taşımaktadır.Yani, 25 Eylül’de hem Güney Kürdistan  topraklarının tümünün Kürdistan Bölge Hükümeti yönetimine dahil edilmesi iradesi, hem de  halkımızın bağımsızlık talebi, dünya kamuoyuna ilan edilecek.”