60 ÖSO üyesi Suriye Ordusu ve DSG'ye katıldı

Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı için eğittiği Özgür Suriye Ordusu üyesi 60 kişinin, Suriye Ordusu ile Demokratik Suriye Güçleri’ne katıldığı öne sürüldü.

60 ÖSO üyesi Suriye Ordusu ve DSG'ye katıldı

Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı için eğittiği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyesi 60 kişinin, Suriye Ordusu ile Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) katıldığı öne sürüldü.

Demokratik Suriye Güçleri’nden (DGS) bir yetkili, Sputnik’e yaptığı açıklamada 35 kişinin Suriye ordusuna, 25 kişinin de DSG’ye katıldığını bildirdi.

‘Firar ettiler’

DSG yetkilisi, söz konusu ÖSO mensuplarının 2 gün önce ayrıldığını belirterek, “Bu kişiler Sultan Murat Tugayları, Muntasır Billah Tugayı, Feylek El Şam ve Alparslan Özel Kuvvetleri’ne mensuptular. Örgütlerinden 2 gün önce silahlarıyla kaçarak, bize ve Suriye rejimine katıldılar” dedi.

ÖSO'dan firar eden komutan Ebu Hayr, Suriye ordusundan Albay Süheyl Hasan ile birlikte.

‘Araştırıyoruz, sorun çıkmazsa katılabilirler’

Yetkili, kendilerine teslim olan ÖSO mensuplarını soruşturduklarını ifade ederek, “35 kişi rejime, 25 kişi de bize sığındı. Bize gelenler, El Bab ve Minbic arasında yer alan Sekeriye köyündeki Minbic Askeri Meclisi savaşçılarına teslim olarak, saflarımıza katılmak istediklerini ifade ettiler. Biz de şimdi bu 25 kişiyi araştırıyoruz. Eğer ciddi bir şeyleri çıkmazsa, bizimle kalabilirler.”

‘ÖSO’dan firarlar sürecek’

DSG kaynaklarından edinilen bilgilere göre, firar edenler arasında Alparslan Özel Kuvvetleri komutanı Ebu Ali Reslan da bulunuyor. ÖSO komutanlarından Ebu Hayr’ın da komutasındaki savaşçılarıyla rejim güçlerine katıldığını aktaran DSG yetkilisi, ÖSO’da firarların devam edeceğini öne sürdü.

Öte yandan ÖSO da yazılı bir açıklama yayımlayarak, hırsızlık yaptığı tespit edilen bazı militanlarının Suriye Ordusu’na kaçtığını ifade etti.