Japon deprem uzmanından korkutan uyarı: Çok yakın hazır olun

Maraş merkezli 10 ilde yıkıcı felakete neden olan deprem büyük bir afete döndü. Uzmanlarda özellikle Marmara depremiyle ilgili önemli uyarı geliyor.

Japon deprem uzmanından korkutan uyarı: Çok yakın hazır olun
Maraş merkezli 10 ilde yıkıcı afete neden olan depremlerin ardından uzmanlardan önemli uyarılar geliyor.
 
Japon  Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Maraş merkezli depremler için "Sivrice depreminden sonra 'Allah sizi uyarıyor daha büyük depremin olacağını işaret ederek hazır olun diye sizi uyarıyor' demiştim bir kere" diye ifade etti.
 
KARAR TV ekranlarında yayınlanan Orta Dalga programına Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Maraşlı depremler ve beklenen Marmara depremi için önemli uyar yaptı.
 
"Fay Hatlarında Hareketlilik 3 Sene Önce Sivrice'den Başladı"
 
Kahramanmaraş ve civarındaki 10 ili etkileyen depremin habercisinin 3 yıl önce Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki deprem olduğunu dile getiren Moriwaki, "1999 depreminde 7.4 şiddetinde 20 bine yakın insan kaybettik ve şimdi o depremden büyük 7.7 şiddetinde iki kere deprem yaşandı. Demek ki 10 kat büyük bir depremdi. 99 depreminden daha çok can kaybı olacak. Fay hatlarında hareketlilik 3 sene önce Sİvrice'den başladı sonra Elazığ, Bingöl ve tekrar Elazığ... Doğu Anadolu fay hattı uzun zamandır kırılmıyordu, kırılmaya başladı. Manisa, Muğla, İzmir yani Ege tarafları da kırılmaya başladı. Normalde deprem olmayan Konya'da bile küçük de olsa deprem başladı. Sivrice depreminden sonra 'Allah sizi uyarıyor daha büyük depremin olacağını işaret ederek hazır olun diye sizi uyarıyor' demiştim bir kere" ifadelerini kullandı.
 
"Marmara Depremine Hazır Olmak Lazım"
 
Beklenen Marmara depremiyle ilgili önemli uyarıda bulunan Yoshinori Moriwaki, "Yüzde 70'e yakın risk var. Her an olabilir.7 senedir söylüyorum bunu. Hazır olmak lazım. Eve gittiğimde ailemi hep uyarırım depreme hazır olmaları için. Gelecek olan depremi kabul etmemiz lazım. Yeni binaların çöktüğünü gördük, binalar doğru düzgün yapılsa aslında sıkıntı yok. Bundan sonra iyi bina yapmak lazım ve eski binaları güçlendirmek lazım" diyerek deprem tehlikeye dikkat çekti.