AA: KCK Yürütme Konseyi Üyesi’ne operasyon yapıldı

Anadolu Ajansı, “KCK Yürütme Konseyi Üyesi” olduğunu belirttiği Hatice Hezer’in, MİT'in Süleymaniye kentinde düzenlediği nokta operasyonunda yaşamını yitirdiğini bildirdi.

AA: KCK Yürütme Konseyi Üyesi’ne operasyon yapıldı

Anadolu Ajansı, ‘KCK Yürütme Konseyi Üyesi’ olduğunu belirttiği Hatice Hezer’in, MİT'in Süleymaniye kentinde düzenlediği nokta operasyonunda yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Türk medyası, "Berivan Zilan" kod adlı PKK/KCK Yürütme Konseyi üyesi Hatice Hezer'in Süleymaniye'de Türk İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) özel operasyonunda hedef alındığını ve hayatını kaybettiğini iddia etti.

Türk resmi ajansı, Hatice Hezer'in yerinin MİT tarafından belirlendiğini ve daha sonra Süleymaniye'de düzenlenen bir operasyonda hedef alındığını duyurdu.

Aynı kaynağa göre, Hatice Hezer 1991 yılında PKK'ya katıldı.

Türk ajansı, "Operasyona katılan ekipler daha sonra sağ salim Türkiye'ye döndüler" iddiasında bulundu.

Konuya ilişkin PKK kaynaklarından henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Türk medyası, PKK'ye 1991 yılında katılan Hezer'in, 2004 yılında KCK'nin kadın örgütlenmesi PJA Ermenistan sorumlusu olduğu, 2008 yılında HPG ve 2011 yılında ise Mahmur kampı sorumluları arasında yer aldığını, 2017 yılında ise Rojava’da PJAK sorumlusu olarak görev yaptığını yazdı.

Eski HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk'ün ablası olduğu belirtilen Hezer'in erkek kardeşi Musa Kazım Hezer’in de de 1998'de yaşanan bir çatışmada hayatını kaybettiği belirtildi.