ABD askerleri Haşdi Şabi'ye mühlet verdi, Vururuz...

PDK’li bir yetkili Musul’un Bertille kasabasında Haşdi Şabi milislerini çıkarılarak yerine ABD askerlerini yerleştirileceğini söyledi.

ABD askerleri Haşdi Şabi'ye mühlet verdi, Vururuz...

PDK’li bir yetkili  Musul’un Bertille kasabasında Haşdi Şabi milislerini çıkarılarak yerine ABD askerlerini yerleştirileceğini söyledi.

Irak'taki bazı yerel medya 12 Ocak’ta Musul Barajı'nı IŞİD'in olası saldırılarına karşı korumak ve güvenlik açıklarını kapatmak amacıyla ABD askerlerinin Musul'daki üslerden Haşdi Şabi ve İçişleri güçlerini çıkartarak, söz konusu üslere konuşlandıkları yönündeki bilgiler yer almıştı.

Ancak sözkonusu haberler Irak Savunma Bakanlığı’nca yalanlanmıştı.

Konu hakkında BasNews’e konuşan PDK Musul Betille Nahiyesi Hristiyan Sorumlusu Elî Milhim, ABD askerlerinin Haşdi Şabi milislerinden Bertille çevresindeki 5 kontrol noktasını boşaltmalarını istediklerini, bu yerlere ABD askerlerinin yerleştirileceğini söyledi.

Elî Milhim ABD’nin sözkonusu kontrol yerlerini boşaltması için Haşdi Şabi milislerine bir kaç saat mühlet verdiğini dile getirdi.  

PDK’li sorumlu ABD askerlerinin bölgeye gelmesiyle Haşdi Şabi’nin büyük bir korku yaşadığını ABD’nin Ninowa Ovası’nın güvenliğini sağlamasının burda yaşayan halklar iç,n daha iyi olacağını sözlerine ekledi.