ABD ilk kez doğruladı: ABD askerleri Rakka’da savaşıyor

ABD ilk kez doğruladı: ABD askerleri Rakka’da savaşıyor

KRD News

Bugüne dek sahada savaşan güçlere destek verdiklerini açıklayan ABD’li yetkililer, ilk kez ABD askerlerinin sıcak çatışma alanlarında olduğunu doğruladı.

ABD liderliğindeki koalisyonun askeri sözcüsü Albay Ryan Dillon, Rakka’da ABD Ordusunun Özel Operasyon güçleri bulunduğunu ve IŞİD’e karşı savaşta Suriye Demokratik Güçleri savaşçılarına ‘sahada’ eşlik ettiklerini bildirdi.

IŞİD’e karşı Musul’da savaş veren Irak Güçlerine yakın bir destek sunmayan ABD ordusu, buna karşın Rakka’da IŞİD’le savaşan Demokratik Suriye Güçlerine daha yakın durarak sıcak çatışmaya yakın bölgelerde bulunuyor.

Uluslararası koalisyon sözcüsü Albay Dillon da bu bilgiyi doğruladı ancak sayının yüzler ile değil, onlar ile ifade edilebileceğini söyledi. Amerikan askeri kuvvetlerinin Musul’dan ziyade Rakka’da IŞİD’le daha fazla ‘temas’ kurduklarını ve daha fazla saldırıya maruz kaldıklarını belirten Koalisyon Sözvüsü Albay Dillon, Rakka kent merkezine doğru ilerleme sağlandıkça bu temasların sayısının ve şiddetinin daha da fazlalaştığına dikkat çekti.

Bölgeden yerel kaynaklar ve adının açıklanmasını istemeyen kimi ABD’li yetkililer de Rakka’daki Amerikan Askeri Gücünün 500 personel civarında olduğu belirtiliyor. Bu personelin büyük kısmını topçu birliklerine mensup askerler oluştururken, sayısı tam bilinmemekle birlikte bir miktar ABD Özel Kuvvetler mensubu iyi eğitimli askerin de sahada IŞİD’le sıcak çatışmaya girdiği bilinmekte.