ABD: Suriye-Irak sınırındaki hava saldırısıyla alakamız yok

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ABD'nin Suriye ve Irak sınırına dün gece herhangi bir hava saldırısı düzenlemediğini duyurdu.,

ABD: Suriye-Irak sınırındaki hava saldırısıyla alakamız yok

Rûdaw'a konuşan CENTCOM Sözcüsü Joe Bochino, IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyon’a üye hiçbir ülkenin de hava saldırısına karışmadığını söyledi.

Sözcü Joe Bochino, Rûdaw muhabirinin saldırı ile ilgili sorusuna e-posta ile yanıt verdi ve "Bu ABD tarafından gerçekleştirilen bir saldırı değil" dedi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Deyrezor’un doğusundaki Suriye-Irak sınırında gerçekleştirilen hava saldırısı sonucunda çoğunluğu İranlı 14 milisin öldürüldüğünü duyurmuştu.

SHOR, hangi devlete ait olduğu belirlenemeyen bir uçağın dün gece yarısı, Suriye-Irak sınırındaki Deyrezor kırsalını bombaladığını bildirmişti.

SOHR’un aktardığı bilgilere göre, saldırıda bölgeye yakın bir milis askeri bölgesinin yanı sıra Deyrezor’un doğusunda İranlı milislere ait silah taşıyan kamyonlar ve yakıt tankerleri hedeflendi.

Saldırının ağır insani kayıplara neden olduğunu aktaran SOHR, “Şimdiye kadar çoğunluğu İran bağlantılı milisler olan 14 kişinin öldürüldüğü tespit edildi. Durumu ağır olan yaralılar nedeniyle ölü sayısının artması bekleniyor. Silah taşıyan kamyonlar ve akaryakıt tanklarının hedef alınması sonucu oluşan ağır maddi kayıplara ek olarak başka ölülerin olduğuna dair bilgiler de mevcut” dedi. /Rudaw