ABD, Suriye yaptırımlarından Rojava’yı muaf tutacak

ABD, Suriye yaptırımlarından Rojava’yı muaf tutacak

ABD, Suriye’ye “Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası” kapsamında uygulayacağı yaptırımlardan Rojava Özerk Yönetimini muaf tutacak.

Rudav'da yer alan haberde, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Berivan Halid, ABD’nin Suriye’ye uygulayacağı yaptırımların Rojava’yı etkilemeyeceği konusunda kendilerine söz verdiğini söyledi.

Berivan Halid, “Özerk Yönetimi yalnız bırakmaycaklarına ve Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimine yardımcı olacaklarına dair söz verdiler. Üzerinde çalıştığımız projelerden halkın hepsi faydalanacak” dedi.

Suriye ve Rojava’da Suriye Lirasının dolar karşısında ciddi değer kaybetmesinin ardından pahalılık arttı ve halk geçim sıkıntısı yaşamaya başladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen Aralık ayında imzaladığı “Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası” kapsamındaki yaptırımların uygulamaya girmesinin ardından ekonomik sıkıntının daha da artması bekleniyor.

Rojava’da yaşayan 250 bini memur 5 milyona yakın kişi de ekonomik sıkıntılardan ciddi anlamda etkileniyor.

Öte yandan, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, memur maaşlarının artırılması için Uluslararası Koalisyon’a bir proje sundu.