ABD'den Türkiye'nin olası bir Rojava saldırısına ilişkin uyarı: Kabul edilemez!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Sean Robertson, Kürdistan basınının “Türkiye’nin, Rojava’ya ilişkin olası saldırısına” yanıt vererek şu ifadeleri kullandı: “Suriye’nin kuzeyine (Rojava) yapılacak tek taraflı bir saldırıdan endişe duyuyoruz. Özellikle ABD askerlerinin olduğu yere yapılacak böyle bir hamle kabul edilemez.”

ABD'den Türkiye'nin olası bir Rojava saldırısına ilişkin uyarı: Kabul edilemez!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Sean Robertson, Türkiye’nin Rojava’ya yönelik olası saldırısına ilişkin uyarıda bulunarak, “Bu kabul edilemez” dedi.

ABD, Türkiye'yi YPG'nin öncülüğünde bulunan Suriye Demokratik Güçleri'nin (DSG) kontrolündeki alanlara herhangi bir askeri operasyon başlatmamaları konusunda uyardı.

Kurdistan 24'te yer alan habere göre CNN muhabiri Ryan Browne, “ABD ordusu, Suriye’deki ABD askerlerinin önümüzdeki günlerde Kürtleri hedef alan potansiyel bir sınır ötesi Türk askeri operasyonunda yakalanacağına dair endişeler nedeniyle Suriye-Türkiye sınırını yakından izliyor” açıklamalarında bulundu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Sean Robertson, Kurdistan 24'e yaptığı açıklamada, “Suriye’nin kuzeyine (Rojava) yapılacak tek taraflı bir saldırıdan endişe duyuyoruz. Özellikle ABD askerlerinin olduğu yere yapılacak böyle bir hamle kabul edilemez.”  dedi.

Sözcü Robertson, “Biz bu konu hakkında Türk yetkilileri ile görüştük ve endişelerimizi onlara da ilettik” vurgusunda bulundu. Robertson, Türkiye ile diyaloğun sınırları güvence altına almanın tek yolu olduğunu, koordineli olmayan askeri harekatların diyaloğun sürdürülebilmesine engel olacağını belirtti. 

Hatırlanacağı üzere G-20 zirvesinde açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, “ Benden olmasa Erdoğan, Kürtlere saldıracak, onları yok etmek için çaba harcayacaktı. Ben saldırmaması için onunla konuştum” demişti.