ABD’den Irak’a Kürdistan Uyarısı!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Mike Pompeo’nun Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi ve Irak Başbakanı Haydar Abadi ile telefon görüşmeleri gerçekleştirerek, Irak’taki gelişmeleri ele aldığını belirtti.

ABD’den Irak’a Kürdistan Uyarısı!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Mike Pompeo’nun Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi ve Irak Başbakanı Haydar Abadi ile telefon görüşmeleri gerçekleştirerek, Irak’taki gelişmeleri ele  aldığını belirtti.

Sözcü Nauert, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Allavi ve Abadi ile yaptığı telefon  görüşmelerine ilişkin iki yazılı açıklama yaptı.

Nauert, Allavi ile Irak’taki siyasi gelişmelerive Bağdat-Erbil ilişkilerini görüşen Pompeo’nun Irak’ta yeni hükümet oluşumunun anayasayla uyumlu olması ve Kurdistan ile ilişkilerin düzelmesi gerektiğine vurgu yaptığını bildirdi.

Pompeo’nun, Abadi ile görüşmesinde ise ABD’nin Irak’ın “ılımlı” bir hükümet kurma çalışmalarını desteklediğini belirten Nauert, açıklamasında, “Bakan, kritik zamanlarda Irak’ın bağımsızlığının savunulmasının  önemine vurgu yaptı. Son olarak ise ABD-Irak Stratejik Çerçeve Anlaşması’nda  kararları alınan ABD’nin güçlü, bağımsız ve başarılı bir Irak’a desteğinin devam  edeceğini dile getirdi” ifadelerini kullandı.