ABD'den İran'a operasyon hazırlıkları: Saldırı her an gerçekleşebilir

ABD'den İran'a operasyon hazırlıkları: Saldırı her an gerçekleşebilir

Hürriyet gazetesi New York ve Washington muhabiri Razi Canikligil ABD'nin kısa süre içinde İran'ın bazı nükleer santrallerine operasyon düzenleyebileceğini iddia etti.

Canikligil'in kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Trump, birkaç saate kadar İran’ın bazı nükleer tesislerine karşı operasyon yapabilir" ifadeleri yer aldı.

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz günlerde İran'a yapılacak bir operasyondan son anda vazgeçtiğini açıklamıştı.

Tahran ile İran arasındaki gerilim bu hafta İran'ın 2015 anlaşması tarafından belirlenen zenginleştirilmiş uranyum sınırını aştığını bildirmesiyle daha da yükseldi. Trump, İran'ın "ateşle oynadığını" söylemişti. 

Avrupa Komisyonu Güvenlik Konseyi'nin Brüksel'de İran'ın zenginleştirilmiş uranyum sınırını geçmesi konulu acil bir toplantıya çağrıldığı açıklandı.

AFP'nin haberine göre, daha sonrasında AB'den yapılan açıklamada, İran'ın zenginleştirilmiş uranyum limitini aşması konusunda 'endişe duyulduğu' belirtilirken, İran'ın verilen karardan dönmesi gerektiği belirtildi.

Salı günü de ABD, Rusya, Avrupa Birliği (AB) ve Çin düzeyinde 'acil durum' hareketliliği yaşandığı iddia edilmişti.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in 'Washington'da kalmasını gerektiren bir durumun ortaya çıkmasıyla' birlikte seyahat planını iptal ederek Beyaz Saray'a döndüğü ifade edilmişti.

Rusya'daki toplantının gündeminin ise denizaltı aracında meydana gelen yangın olduğu aktarılmıştı.