ABD'den Rojava açıklaması: Ortaklarımızla çalışmaya kararlıyız

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon sözcülüğü, IŞİD'in yenilgisini kalıcı hale getirmek getirmek için bölgedeki ortaklarıyla birlikte çalışmaya kararlı olduklarını açıklamasında bulundu.

ABD'den Rojava açıklaması: Ortaklarımızla çalışmaya kararlıyız

ABD öncülüğündeki IŞİD  karşıtı koalisyon sözcülüğü, IŞİD'in yenilgisini kalıcı hale getirmek getirmek için bölgedeki ortaklarıyla birlikte çalışmaya kararlı olduklarını açıklamasında bulundu.

Koalisyon sözcülüğü, Suriye'deki son duruma ve Türkiye - Rojava sınırında kurulacak gözlem noktalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Suriye'de icra edilen operasyonlarda herhangi bir değişiklik olmadığını belirten sözcülük, "NATO müttefiki Türkiye’nin güvenlik kaygılarını ele almak için sınır bölgesindeki gözlem noktaları da dahil olmak üzere normal operasyonlarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

IŞİD'in yenilgisini kalıcı hale getirmek getirmek için bölgedeki ortaklarıyla birlikte çalışmaya kararlı olduklarını belirten sözcülük, ABD'nin pozisyon değiştirdiğine yönelik çıkan haberlerin yanlış olduğunu kaydetti.

ABD Savunma Bakanı James Mattis, geçen hafta ABD'nin söz konusu sınıra gözlem noktaları kurulacağını açıklamış ve bu gözlem noktalarının, Türkiye'ye yönelik herhangi bir tehdide karşı Türkiye'yi bilgilendirme amacıyla kurulacağını ifade etmişti.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, "ABD askerleri tarafından Suriye sınırına kurulacak gözlem noktalarının ülkemizdeki algıyı son derece olumsuz etkileyeceğini, burada, 'ABD askerleri bir şekilde terörist YPG'lileri koruyor, onları perdeliyor' şeklinde bir algıya sebep olabileceğini görüşmelerimiz sırasında dile getirdik. Görüşmeler sırasında hem askeri hem sivil muhataplarımıza çeşitli şekillerde rahatsızlığımızı tekrar tekrar ifade ettik" demişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son açıklamalarında, Fırat’ın doğusuna operasyon düzenleyeceklerini belirtti.