Açlık grevindeki tutuklulardan Öcalan açıklaması: Görüşme olumlu ve değerli ama...

Açlık grevindeki tutuklulardan Öcalan açıklaması: Görüşme olumlu ve değerli ama...

Açlık grevindeki tutuklular adına yapılan açıklamada şöyle denildi: “2 Mayıs günü iki avukatın Öcalan’la yaptığı görüşmeyi her şeyden önce önemli ve değerli gördüğümüzü belirtmek istiyoruz. Ancak böylesi bir görüşme tecridin ortadan kaldırıldığı anlamına gelmez. Daha önce basına deklere ettiğimiz maddelerin gerçekleşmesi ve yasal güvencesinin Adalet Bakanlığı tarafından sağlanması gerçekleşene kadar direnişimiz devam edecektir."

Abdullah Öcalan ile avukatları arasındaki görüşme sonrası gözlerin çevrildiği açlık grevi eylemcileri, Adalet Bakanlığı tarafından tecrite karşı yasal güvence verilene kadar eylemi devam ettirecekleri açıklaması geldi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, açlık grevindeki tüm tutuklular adına Deniz Kaya tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “12 Ocak’ta Öcalan’ın kardeşini İmralı’ya göndermelerinin temel amacı tecridi devam ettirmek ve bu görüşmeyle direnişi kırmak olduğu çok net olarak bilinmektedir. 12 Ocak’tan 2 Mayıs’a kadar özel savaş politikalarıyla Öcalan’ın kardeşi üzerinden sonuç alamayınca bu defa avukat görüşü üzerinden sonuç alma ve direnişi kırma politikaları yürütmektedirler.”

“2 Mayıs günü iki avukatın Öcalan’la yaptığı görüşmeyi her şeyden önce önemli ve değerli gördüğümüzü belirtmek istiyoruz. Ancak böylesi bir görüşme tecridin ortadan kaldırıldığı anlamına gelmez. Özünde yapılan görüşme tecrit koşullarında yapılmıştır ve bizler bu görüşme sürecini böyle okumaktayız. Daha önce basına deklere ettiğimiz maddelerin gerçekleşmesi ve yasal güvencesinin Adalet Bakanlığı tarafından sağlanması gerçekleşene kadar direnişimiz devam edecektir. Her koşul ve şart altında tecrit kalkana kadar direnişimizden asla taviz vermeyeceğimiz bilinmelidir.”