Afrin'de bombalı saldırı

Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin ilçesinde iki köyü birbirine bağlayan kara yoluna yerleştirilen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Saldırı sonucu bölgede maddi hasar meydana geldi.

Afrin'de bombalı saldırı

Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin ilçesinde iki köyü birbirine bağlayan kara yoluna yerleştirilen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Saldırı sonucu bölgede maddi hasar meydana geldi.

Efrin güneyindeki Tirindê ve Basuta köylerini bağlayan kara yoluna yerleştirilen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak ettirilmesi sonucu bölgede maddi hasar oluştuğu öğrenilirken, ANHA haber ajansı yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde patlama sonucu 1 Türk askeri öldürüldüğü, Firqet El Hemzat mensubu 2 militanın da yaralandığını öne sürdü.

ANHA'nın bu haberi henüz bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmazken patlamayı henüz üstlenen olmadı. Saldırının arkasında Türkiye'nin Efrin'i ele geçirdiği tarihten bu yana Türk ordusu ve ÖSO'ya karşı sayısız saldırı gerçekleştiren "Zeytin Gazabı" ya da "Afrin Kurtuluş Kuvvetleri"nin bulunma ihtimali yüksek bir ihtimal olarak değerlendiriliyor.

Efrin'in işlek bir caddesinde 21 Şubat'ta bombalı araç infilak ettirilmiş, bir çocuk ölmüş, 20 sivil yaralanmıştı.

Önceki gün de Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki Bab ilçe merkezindeki işlek bir sokakta park halindeki bomba yüklü motosiklet infilak ettirilmiş, 8 sivil yaralanmıştı.