Ağıralioğlu: Yavuz Ağıralioğlu Kürt'e, vatanına bağlı Alevilere kurban olsun

İYİ Parti'den resmen istifa eden Yavuz Ağıralioğlu “Kim diyorsa ki Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu'na Alevi olduğu için, HDP'ye de Kürt olduğu için karşı çıkıyor, namussuzdur, alçaktır. Yavuz Ağrıalioğlu Kürt'e kurban olsun, vatanına milletine bağlı Alevilere kurban olsun. Ömrüm boyunca bu hatta duracağım” dedi.

Ağıralioğlu: Yavuz Ağıralioğlu Kürt'e, vatanına bağlı Alevilere kurban olsun
Foto:AA

 İYİ Parti'den resmen istifa eden Yavuz Ağıralioğlu Meclis’te basın açıklaması düzenledi.

İhtimam gösterilmesini istediğim bir husus var; itirazlarıma konu olan şeyleri sıralarken bunların bazı medya organlarında şöyle değerlendirildiğini duydum. 'Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu'na Alevi olduğu için, HDP'ye de Kürtlere karşı olduğu için karşı çıkıyor' diyorlar. Benim babam, dedem bu topraklara kalbiyle bağlı.

“Ben köprüyü geçmek için bir yanlışa dayı diyecek adam değilim” diyen Yavuz Ağıralioğlu “Kuralsız, ahlaksız, ilkesiz, ölçüsüz kazanmaktansa; mertlikle kaybetmeyi yeğleyen siyasi dili önceledim. Bize dayatılan, bu dayatmanın akabinde memleketin en müstesna makamlarının şantaja maruz kaldığı gerçeğinin beni mecbur ettiği kararı verdim. İYİ Parti ile olan siyasi beraberliğimi nihayete erdiriyorum. Nihayete erdirdiğim şey, İyi Parti'nin kırmızı çizgisi olarak bildiğim şeyler. Kem söz etmem, arkadaşlarımdır. Haklarını ihlal etmem ama onlara kudret dilerim” dedi.

Ağıralioğlu’nun konuşmasının bir kısmı şöyle:

“Devlet millet düşmanlarına tevessül etmeyeceğiz”

Mücadelede edeceğiz ama yenmek için devlet millet düşmanlarına tevessül etmeyeceğiz. Çocuklarımızın katillerinden bir şey ummayacağız. Devletini uluslararası organizasyonlara şikayet etmeye kodlanmış FETÖ benzeri organizasyonların tazyiklerine maruz kalacak bütün boşlukları kapatacağız. Benim için zorunlu bir erdem olan istifa mekanizmasını bu şekilde ifade etmek zorundayım. Ben de onlara yük olmadığım için istifa ediyorum. Siyasi değerlendirmelerim olacaktır.

“Yavuz Ağıralioğlu Kürt'e, vatanına bağlı Alevilere kurban olsun”

“İhtimam gösterilmesini istediğim bir husus var; itirazlarıma konu olan şeyleri sıralarken bunların bazı medya organlarında şöyle değerlendirildiğini duydum. 'Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu'na Alevi olduğu için, HDP'ye de Kürtlere karşı olduğu için karşı çıkıyor' diyorlar. Benim babam, dedem bu topraklara kalbiyle bağlı.

Kim diyorsa ki Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu'na Alevi olduğu için, HDP'ye de Kürt olduğu için karşı çıkıyor, namussuzdur, alçaktır. Yavuz Ağrıalioğlu Kürt'e kurban olsun, vatanına milletine bağlı Alevilere kurban olsun. Ömrüm boyunca bu hatta duracağım.

“İYİ Parti'den hüzünle ayrılıyorum”

İYİ Parti'den hüzünle ayrılıyorum. Gerçekten üzüntü ile ayrılıyorum. Bütün arkadaşlarıma söyledim, bazen kahırlı ayrılmak kolay olurmuş. Bizim için partilerimiz de vardır ama bundan sonra yaşımız belli bir hadde vardığı için devletimiz daha çok var siyaseti önemlidir. Bizim partimiz de olacaktır ama bizim partilerimizin üstünde bir devletin varlığı esas olacaktır. Parti önceleyen değil devlet önceleyen, siyasi mücadele önceleyen değil memleket önceleyen bir siyasi ahlak ile yürümek zorundayız.

Seçim sonuçları kim kazanırsa kazansın yüzde 75-25 bitsin dilerim. Bu sistemin bize yaptığı kötülük 51-49 korelasyonudur. Bu duygu, siyaseti ilkesizleştirdiği gibi, siyasi kazanma hattında 51'in aziz, 49'un canı cehenneme duygusu oluşturmaktadır.”

"Bedel ödemeye hazırım"

Bir gazetecinin, "İleride bu şantaj daha da artarsa, iktidara gelirseniz ne yapacaksınız?" sorusu üzerine Ağıralioğlu, "Kırmızı çizgilerimizi Genel Başkanımız da çok iyi ifade etti. Bizim partimiz var. Herkesin partisi var ama hepsinin üstünde bir devletimiz var. Hepsinin üstünde bir milletimiz var. Hiç kimseyi tanımayız. Devlet varlığımız, millet varlığımız, vatanımız, güvenliğimiz, sınırlarımız, milli stratejik irademiz ile ilgili hiç kimseyle pazarlık yapmayız. Benim kalbim buradadır. İYİ Parti'nin siyasi tercihlerini bundan sonra İYİ Parti'nin sözcü ve yetkililerine sormak zorundasınız" karşılığını verdi.