Ahmet Türk: Hiçbir Kürdün bu iktidara oy verme hakkı yoktur

Diyarbakır’da Newroz kutlamasında konuşan Kürt siyasetçi Ahmet Türk, “Bugün Kürt halkına düşmanlık eden bu iktidara destek verenler Kürt halkına adeta düşmanlık ediyor. Bu büyük bir ahlaksızlık olur. Bunu açık bir şekilde dile getirmek istiyorum. Hiçbir Kürdün, bu iktidara oy verme, desteklemek gibi bir hakkı yoktur” dedi.

Ahmet Türk: Hiçbir Kürdün bu iktidara oy verme hakkı yoktur

“Seçimlerde faşizmi yıkmak ve yerine demokratik bir cumhuriyeti gerçekleştirmek için sizlerle birlikte mücadelede kararlıyız” ifadelerini kullanan Ahmet Türk, “Bugün Kürt halkının dirilişini ifade eden önemli bir gündür. Newroz özgürlüktür. Geleceğimiz aydınlatan bir gündür. Bu günü coşkuyla kutluyoruz. Bu Newroz’u kutladığımız bir dönemde değişimin, dönüşümün kaçınılmaz olduğu bir dönemdeyiz. Bu dönemde faşizmi yıkmak için mücadeleyi esas alan bir duruşu göstermek zorundayız. Kahrolsun faşizm diyoruz. Tekçi anlayışa karşı halkımızın mücadelesini elbette yükselteceğiz. Bugün o gündür. Önümüzdeki seçimlerde bu faşizmi yıkmak ve yerine demokratik bir cumhuriyeti gerçekleştirmek için sizlerle birlikte mücadelede kararlıyız. Bizim amacımız bugün Kürt halkı üzerinde yürütülen baskıya karşı direnmektir. Kürt halkına düşmanlık eden sadece Bakurê Kurdistan’da değil Başurê Kurdistan’da Rojava’da Kürt halkının geleceğini adeta yok etmek isteyen anlayışa karşı mücadelenin günüdür” diye konuştu.

“Hiçbir Kürdün, bu iktidara oy verme, desteklemek gibi bir hakkı yoktur”

Kürt halkına seslendiğini belirten Ahmet Türk şöyle devan etti:

“Faşizme karşı mücadele ediyoruz. Bugün Kürt halkına düşmanlık eden bu iktidara karşı eğer halen sessiz kalıyorsanız ona destek verenler Kürt halkına adeta düşmanlık ediyor. Bu büyük bir ahlaksızlık olur. Bunu açık bir şekilde dile getirmek istiyorum. Hiçbir Kürdün, bu iktidara oy verme, desteklemek gibi bir hakkı yoktur. Evet, sonuçta yeni bir dünyanın yeni bir sistemin inşası için adeta önümüzde parlak bir dönem var. Bugün bu iktidarın yarattığı kaosusu ortadan kaldırmak için mücadeleyi güçlü hale getirmek gerekiyor.

“Bunun hesabını sormazsak yazıklar olsun bize”

Bu Newroz ve bu dönem sayın Öcalan’ın özgürleşme dönemidir. Bunu hep birlikte sağlamak için gece gündüz mücadele etmek zorundayız. Yine Kürt halkına karşı yürütülen baskıcı anlayışa karşı eş genel başkanlarımız Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, yine bir çok değerli arkadaşımız Selçuk Mızraklı Gülten Kışanak bu iktidarın Kürt düşmanlığından dolayı bugün zindanlarda. Biz bütün bu yapılanlara karşı eğer birliğimizi güçlü hale getiremezsek eğer bunun hesabını sormazsak yazıklar olsun bize. Eğer bunun kararını bugün vereceğiz. Bu Newroz yeniden dirilişin yeniden uyanışın yeniden mücadelenin günü olarak ilan ediyoruz. Buna uygun onurlu bir davranış içinde olacağız.

Sevgili Amedliler değerli halkımız demokratik cumhuriyetin inşası için bugün Kürt halkı önemli bir aktördür. Sayın Öcalan’ın 24 yıldır zindandaki esaretine son vermek zorundayız. Bu dönem özgürleşmenin günü olacaktır. Bu dönem Kürt halkının kendi kaderini belirleme günü olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Ve bu duygularla hepinizi saygıyla selamlıyorum. Newroz Piroz Be!”