AK Parti'de ilk istifa dilekçesi

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirileri sonrası partideki tüm görevlerinden istifa ettiğine dair yazıyı yetkililere verdiğini söyledi.

AK Parti'de ilk istifa dilekçesi

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirileri sonrası partideki tüm görevlerinden istifa ettiğine dair yazıyı yetkililere verdiğini söyledi.

Fırat, "İstifayı verdi" başlığıyla yayımlanan yazısında Erdoğan'ın "Partimizin içinden arkadaşlarımızın, hele ki parti yönetiminden arkadaşlarımızın yaptığı paylaşımları anlayamıyorum. Madem böyle düşünüyorlarsa arzu eden isterse gidebilir" ifadesini hatırlattı.

AK Parti Genel Merkezi’nde MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ahmet Davutoğlu ile Abdullah Gül başta olmak üzere, partide rahatsızlığını ifade eden ve eleştirilerde bulunanlar için “Sayın Gül partimizin kurucularından değil, yanlış biliniyor. Hatta Cumhurbaşkanlığı’nın ardından partiye üye olmadı. Ahmet Bey ise eski başbakanımız. Onların yaptığı açıklamaları anlıyorum ama partimizin içinden arkadaşlarımızın, hele ki parti yönetimi ve MKYK içerisinden arkadaşlarımızın yaptığı paylaşımları anlayamıyorum. Madem böyle düşünüyorlarsa arzu eden isterse gidebilir” şeklinde konuşmuştu.

Bu toplantıdan sonra Mustafa Yeneroğlu partideki tüm görevlerinden istifa ettiğini içeren yazıyı Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’e verdi. Yeneroğlu dilekçeyi verirken “Sayın Cumhurbaşkanı benimle görüşmek istemeyebilir. İstediği zaman bu dilekçeyi işleme koyabilir. İsterse milletvekilliğinden de istifa ederim” şeklinde konuştu.

Fırat yazısında, Mustafa Yeneroğlu'nun şu ifadelerini aynen aktardı:

"Keyfim yerinde değil, hiçbir siyasi hesap içinde değilim. Ben bugüne kadar eleştiri ve endişelerimi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hep paylaştım. Ancak toplum gün geçtikçe kutuplaşıyor. Benim gibi düşünmeyen, yaşamayan, bakmayan insanların da huzurlu olmasını istiyorum çünkü onların huzuru da benim huzurum. Ben kimse ile beraber hareket etmiyorum. Çocuklarımızın yüzüne bakabilmek istiyorum."

Hukukun sesini kısarsanız, Allah da sizin iflahınızı kısar

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçimlerini iptal kararından sonra Twitter'da paylaştığı, "Hukukun sesini kısarsanız, Allah da sizin iflahınızı kısar” mesajı çok tartışılan Yeneroğlu,  DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada "AK Parti olarak kamuoyundan gelen sese kulaklarımızı tıkarsak, vatandaşa hizmet iddiamızın gerisinde kalmış oluruz. Millet olarak çok zorlu, aynı zamanda duygusal bir süreçten geçtik. Hâlâ geçiyoruz. Böyle durumlarda eleştiri, kimileri için varoluşsal bir tehdit olarak algılanabiliyor. ” ifadesini kullanmıştı.

Yeneroğlu'ndan Hande Fırat'a yalanlama

Hande Fırat'ın yazısı üzerine kişisel Twitter hesabından bir açıklama yayınlayan Yeneroğlu, Fırat'la yaptığı görüşmenin off the record (haber kaynağının, gazeteciye kayda almaması koşulu ile açıkladığı bilgi) olduğunu vurguladı.

"İstifa ettiğim haberi doğru değil. Hande hanım maalesef off the record bir görüşmeyi teyit bile ettirmeden, hatalı bir biçimde düşük cümlelerle vermiş.Ben kendilerine, 'kamuoyu üzerinden bir mesaja gerek olmadığını, Sn Cumhurbaşkanımızın şahsımla ilgili bir güvensizliği durumunda istifa etmeye hazır olduğunu" dile getiren Yeneroğlu şöyle yazdı:

"Sn cumhurbaşkanımızla ilgili, kendisine saygıda hiç bir zaman kusur etmediğimi, bundan sonra da etmeyeceğimi, görüşlerimi bildiği, istediği zaman istifamı kendisine arz edebileceğimi, bunu da söz konusu iki arkadaşa bildirdiğimi belirtmiştim. Sormadan bu şekilde yayınlamanızı doğru bulmadım ve sizin adınıza üzüldüm doğrusu. Teyit ettirseydiniz ben size belirttiğim gibi ifade ederdim, yanlış cümleler de metinde olmazdı. Doğru bulmadım bu tarzı."