Akar: Ne Irak'ın ne Suriye'nin kuzeyinde operasyonlar duracak

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Ne Irak'ın ne Suriye'nin kuzeyinde operasyonlar duracak. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecek” dedi.

Akar: Ne Irak'ın ne Suriye'nin kuzeyinde operasyonlar duracak

Bakan Akar, Kayseri’de "Gençlik Şöleni" kapsamında düzenlenen programa katılarak bir konuşma yaptı.

Önlerine çeşitli engellerin çıkarıldığını ifade eden Akar, "Hiçbirinde muvaffak olamadılar. Batı'da tarafsız görünenler, basın ilkelerine uyduklarını belirtenler, 'insan hakları' lafını dillerinden düşürmeyenler seçim öncesinde bütün zehirlerini saçtılar, Türkiye'ye, Sayın Cumhurbaşkanı'mıza karşı tavır koydular ve taraf oldular. Bunların taraf olmasına karşı da asil milletimiz Cumhur İttifakı'ndan taraf oldu” diye konuştu.

Akar, "Teröristlerin elebaşları, efendilerine yalvarıyor, onlardan yardım istiyorlar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonlarının durdurulmasını istiyorlar. Ne Irak'ın ne Suriye'nin kuzeyinde operasyonlar duracak. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecek. İnşallah Mehmetçik teröristleri kazdıkları çukurlara gömecek" ifadelerini kullandı.

Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna da değinen Akar, herkesin sandığa gitmesinin önemini vurguladı.

Sözlerinin sonunda alanı dolduran kalabalığa, "Herkes sandığa gidecek mi? Cumhurbaşkanı'mızı yeniden seçecek miyiz?" sorularını yönelten Akar'a gençler bir ağızdan "Evet" yanıtını verdi.