Akar'dan 4 askerin hayatını kaybettiği ‘Zap Operasyonu’ hakkında açıklama

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde devam eden operasyonda şu ana kadar 371 PKK’linin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Akar'dan 4 askerin hayatını kaybettiği ‘Zap Operasyonu’ hakkında açıklama

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, dün Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisinde bulunan Zap, Avaşin-Basyan bölgesinde devam eden operasyon esnasında PKK’lilerle çıkan çatışmada 4 askerin hayatını kaybettiğini, 2 askerin de yaralandığını açıklamıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti MKYK Toplantısı öncesi Genel Merkez'e gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Operasyonda 4 askerin hayatını kaybettiği hatırlatılarak, “Pençe Kilit Operasyonu”ndaki son durumun sorulması üzerine Akar, "Terörle mücadelemiz artan bir tempoda, taarruzi bir anlayışla en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek" diye konuştu.

Operasyonlar bölgesinde daha önce “girilemez” denilen PKK’lilere ait barınak, sığınak ve karargahlara girildiğini belirten Akar, PKK’li yöneticiler hakkında, “iki gece aynı yerde yatamıyorlar” ifadelerini kullandı.

Operasyonun 148'inci gününde devam ettiğini belirten Akar, şu ana kadar 400'den fazla sığınak ve mağaraya girildiğini ve 371 PKK’linin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Akar, "Türk ile Kürt'ü ile 85 milyon vatandaşımızı, asil milletimizi bu terör belasından kurtarmakta kararlıyız" ifadesini kullandı.

HPG’den açıklama

Öte yandan PKK’ye yakınlığı ile bilinen ANF sitesi, HPG kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Zap’ta yaşanan çatışmalarda 1’i rütbeli 12 askerin hayatını kaybettiğini aktardı.

Haberde, bölgedeki çatışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği ve asker cenazelerinin HPG’lilerin denetiminde olduğu öne sürüldü.

TSK 17 Nisan’da Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla askeri operasyon başlatmıştı.