Akşener'den Erdoğan-Kenan Evren benzetmesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde birliği yaptıkları İyi Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. İki liderin gündeminde seçimin üzerinden 8 gün geçmesine rağmen İstanbul'da devam eden geçersiz oyların sayımı vardı.

Akşener'den Erdoğan-Kenan Evren benzetmesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde birliği yaptıkları İyi Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. İki liderin gündeminde seçimin üzerinden 8 gün geçmesine rağmen İstanbul'da devam eden geçersiz oyların sayımı vardı.

Kılıçdaroğlu, "İBB adayı, AK Parti Genel Başkanı, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı gizli toplantı yapıyorlar. Niçin?" diye sorarken Akşener, "Erdoğan bugün itibariyle İstanbul'dan çıkan sandık sonuçlarını kabul etmemekle milli iradeye ihanet etmektedir" diye konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve bir grup milletvekili ile birlikte saat 10.00'da İyi Parti Genel Merkezi'ne geldi. Burada bir görüşme gerçekleştiren iki lider kamera karşısına geçti.

Ortak açıklamada ilk olarak sözü alan Kılıçdaroğlu'nun ifadelerinden satırbaşları şöyle:

"Türkiye tarihinin en ciddi sorunlarıyla karşı karşıya. Türkiye'nin bir an önce seçim atmosferinden çıkıp kendi temel sorunlarına odaklanması lazım. Çok ciddi sorunlarımız var Türkiye'nin seçim sürecinden süratle çıkması lazım. 31 Mart'ta yerel seçim yaptık belediye başkanı seçtik muhtarları seçtik. Bugün 8. gündeyiz ama hala yerel seçimlerle tartışmalar devam ediyor. YSK kararlarını hukuk güvenliği içinde almak zorundadır. YSK kanunlara uymak zorundadır. İtirazlar oldu. Oyların yeniden sayılmasına yönelik bizim hiçbir itirazımız olmadı. Delil göstermesi lazım gerekçe göstermesi lazım. Kişi itiraz ettim diyor neye itiraz ediyorsun? YSK sandık güvenliğini bozar bir sürecin içine girmiştir. Hakimin tarafsızlığı önemlidir.

İBB adayı, AK Parti Genel Başkanı, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı gizli toplantı yapıyorlar. Niçin? YSK'nın yargıçlarından isteğim ıslak imzalı tutanakların tamamını önünüze koyacaksınız. Seçim yapıldı. Yukarıdan aşağıya seçiyorlar Ekrem İmamoğlu aşağıdan yukarıya Ekrem İmamoğlu. 38 ilçede niçin yeniden sayım? Bu olay bir CHP İYİ Parti Saadet olayı değil bir demokrasi olayıdır.''

Akşener: Millet, iradeye saygısızlığı kabul etmez

Akşener'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Erdoğan'a 'muhtar olamaz' denmişti. Bu millet kendisini başbakan yaptı. 'Cumhurbaşkanı olacağım' dedi, bu millet onu da yaptı. Bu sandıktan çıktı. Milli iradeye saygısızlığı bu gazi ve aziz millet affetmez. Sandıkta cezasını vererek affetmez.

Bugün çok vahim bir iş olmaktadır. o da şudur 'Biz kazanamıyorsak sandığın bir manası yoktur.' Sayın Erdoğan bugün itibariyle İstanbul'dan çıkan sandık sonuçlarını kabul etmemekle milli iradeye ihanet etmektedir.

Bugün Kenan Evren'i bir fersah ileri taşımış bir Erdoğan'la karşı karşıyayız.

AKP kazananan kadar seçim yenilenmesi ancak Güney Amerika diktatörlüklerinde olur."

Millete "Kibir abidelerinin kulağını çekin" demiştik; millet, o kulağı bu sefer sandıkta koparır.

Bu millet kendi iradesiyle alay edeni kendisinin iradesini sorgulayanı gördüğü zaman sandıkta sağlam bir tokat atar. YSK hakimlerine sesleniyorum çocuklarınızın yüzüne bakabilir halde olun. CHP İYİ Parti ya da AK Parti'nin SKM ofisi değilsiniz. Seçim güvenliğini takip eden bir yüksek hukuk kurumusunuz. Anlaşılıyor ki İstanbul'u kazanıncaya kadar seçimler tekrar tekrar olabilecek gibi bir talep aldık. Adalet Bakanı hislerine göre problem var diyor. Türkiye'nin bir an evvel normalleşmesi lazım."