Albay Marotto: Kürdistan Bölgesi’yle ortaklığımıza bağlıyız

Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Wayne Marotto “Ortaklarımız Kürdistan Bölgesi’nde IŞİD’e karşı başarıda önemli bir rol üstleniyor. Kürdistan Bölgesi’yle ortaklığımıza bağlıyız” dedi.

Albay Marotto: Kürdistan Bölgesi’yle ortaklığımıza bağlıyız

Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Wayne Marotto, Twitter hesabından Arapça ve İngilizce yaptığı paylaşımda Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Anti Terör Birimi’nin  Erbil’e yönelik terör saldırısı hazırlığı yapan IŞİD’e bağlı 7 kişilik bir grubu çökertmesiyle ilgili açıklamada bulundu.

IŞİD’e bağlı 7 kişilik bir grubun çökertilmesinin önemli bir olay olduğunu belirten Albay Marotto, Kürdistan Bölgesi’nin IŞİD’le mücadeledeki rolünü övdü.

Albay Marotto, “Kürdistan Bölgesi’nin terörle mücadelesi devam ediyor. Bu çerçevede Kürdistan Anti Terör Birimi Erbil’e yöneliik terör saldırısı hazırlığı yapan IŞİD’e bağlı 7 kişilik bir grubu çökertti ve saldırı planlarını bozdu” dedi.

IŞİD’le mücadelede Kürdistan Bölgesi’yle işbirliğinin devam ettiğini vurgulayan Uluslararası Koalisyon Sözcüsü, “Ortaklarımız Kürdistan Bölgesi’nde IŞİD’e karşı başarıda önemli bir rol üstleniyor. Kürdistan Bölgesi’yle ortaklığımıza bağlıyız” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, dün Erbil’e yönelik terör saldırısı hazırlığı yapan IŞİD’e bağlı 7 kişilik bir grubun çökertildiğini açıklamıştı.

Açıklamada, “Anti Terör Birimi, IŞİD mensuplarının Erbil’e yönelik terör saldırısı planını bozarak, grup üyelerini yakaladı” denildi.

Söz konusu terör grubunun bu yılın başında başkent Erbil’e gelerek terör saldırısı planı yaptığı belirtilen açıklamada, grubunun IŞİD’in ‘Ebu Haris’ kod adlı emirinden talimat aldığı kaydedilmişti.