Almanya Dışişleri Bakanı’ndan Neçirvan Barzani’ye mektup

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’ye bir mektup göndererek Kürdistan Bölgesi ve Irak’ı desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı’ndan Neçirvan Barzani’ye mektup

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamada, Annalena Baerbock’un 7-10 Mart tarihlerinde Kürdistan Bölgesi’ne gerçekleştirdiği ziyaretteki misafirperverliği ve dostluğu için Neçirvan Barzani’ye teşekkür ettiği belirtildi.

Almanya’nın Kürdistan Bölgesi ve Irak’ı desteklemeye devam edeceğini ifade eden Baerbock, Almanya güçlerinin Kürdistan Bölgesi’nde kalmaya devam edeceğini vurguladı.

Baerbock, başta Ezidi ve Hristiyanlar olmak üzere IŞİD’in 2014’teki saldırılarından kaçan mültecileri ağırladığı için Kürdistan Bölgesi’ne teşekkürlerini iletti.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, mültecilerin kendi topraklarına dönmesini desteklediklerini yineleyerek bu konuda müzakere yürütmeleri için Kürdistan Bölgesi ve Irak’ı teşvik ettiklerini vurguladı.

Baerbock, Erbil ve Bağdat’ın iklim değişikliğinin olumsuz etkileriyle mücadele etmelerini ülke olarak önemli bulduklarını aktardı.