Trump’tan İran'a: Beni arasınlar

Trump’tan İran'a: Beni arasınlar

ABD Başkanı Donald Trump, İran yönetimi ile görüşmelere açık olduğunu belirterek "Beni arasınlar" çağrısı yaptı. İran’ın güçlü ekonomik potansiyeline dikkat çeken Trump, yardıma hazır olduklarını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, İran yönetimiyle görüşmeye açık olduğunu belirterek "İran konusunda istediğim şey... Beni arasınlar isterim" dedi. Beyaz Saray’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, "sadece İran'ın nükleer silahlara sahip olmamasını istediklerini" söyledi.

Başkan Trump diğer yandan, güvenlik danışmanı John Bolton’un, uçak gemisi USS Abraham Lincoln’un İran’a karşı uyarı amacı ile bölgeye gönderildiği yönündeki açıklamalarını soran gazetecilere, "Elimizde düşünemeyeceğiniz bilgiler var (…) Amacımız İran’ın canını yakmak değil, biz onların büyük ve güçlü bir ekonomiye sahip olmalarını istiyoruz" yanıtını verdi.

İran'ın çok güçlü bir ekonomik potansiyele sahip olduğunu belirten Trump, adil bir anlaşmayla, zayıflayan İran ekonomisinin durumunun yeniden iyileşmesi için yardım edebileceklerini söyledi.