Arap Güçlerinden Rojava'nın Haseke kentin'de PYD ve IŞİD'e karşı operasyon hazırlığı

Arap Güçlerinden Rojava'nın Haseke kentin'de PYD ve IŞİD'e karşı operasyon hazırlığı

Haseke Ulusal Devrim Güçleri ve Muhalifleri Topluluğu Başkanı Hişam el - Mustafa, yakın süre içerisinde Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve IŞİD’e karşı Rojava'nın Haseke kentinde operasyon düzenleyeceklerini söyledi.

Haseke’nin yüzde 70’ini Arapların oluşturduğunu öne süren Mustafa, topluluk olarak, Haseke merkezi bölge halkı, aşiretleri ve siyasi parti temsilcileriyle biraraya gelerek yeni bir mücadele safhasına girmeye karar verdiklerini ve yakın zamanda Haseke’de operasyon düzenleyeceklerini söyledi.

Rejimin ayakta kalmasını sağlamak için PYD’nin yoğun çaba harcadığını savunan Mustafa, PYD’nin sivil halkın canına ve malına kastettiğini, eşyalarını gasbettiğini, gençleri "zorunlu askerlik" adı altında silah altına aldığını öne sürdü. 

PYD’nin Haseke’nin demografik yapısını değiştirmeye çalışarak hakimiyet kurmaya iddia eden Mustafa, son olarak şunları söyledi:

"DEAŞ ve PYD/PKK anlaşmalı bir şekilde karşılıklı birbirlerinin varlıklarını desteklemektedir. Haseke halkının yüzde 70'ini Araplar teşkil etmektedir. Biz de o gücü temsil ediyoruz. Haseke için yeniden örgütlendik ve yeni mücadele yöntemiyle faaliyete geçeceğiz. Siyasi ve askeri kanadımız var. Kendi gücümüzle topraklarımız için savaşmaya hazırız. Haseke'yi terör örgütlerinden temizleme operasyonun başlaması yakındır."