Erdoğan’ın karşısında en güçlü aday kim? İşte çarpıcı anket

Erdoğan’ın karşısında en güçlü aday kim? İşte çarpıcı anket

Area Araştırma Şirketi, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.

Area Araştırma Şirketi tarafından yapılan ankete göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında muhalefetin çatı aday olarak düşündüğü isimler arasında yüzde 47,7'lik oranla ilk sırada yer aldı. İkinci sırada bulunan Ekrem İmamoğlu'nun kabul görülme oranı yüzde 44,3 olurken, son sırada ise yüzde 16,2'yle Ali Babacan bulunuyor.

Area Araştırma Şirketi, "Türkiye Siyasi Gündem Araştırması-Temmuz 2020" başlığıyla 12 büyükşehirde (İstanbul, Tekirdağ, İzmir, Bursa, Ankara, Adana, Kayseri, Samsun, Trabzon, Erzurum, Malatya ve Diyarbakır) 25-27 Temmuz 2020 tarihleri arasında 18 yaş ve üzeri 2 bin 212 kişiyle telefonla görüşme tekniğiyle bir anket gerçekleştirdi.

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin ortak adayı olması durumunda oy verir misiniz?" sorusuna katılımcıların yüzde 47,7'si Mansur Yavaş cevabını verdi.

YAVAŞ İLK SIRADA, BABACAN SONDA 

Mansur Yavaş'ı yüzde 44,3 ile Ekrem İmamoğlu, yüzde 37 ile Meral Akşener, yüzde 27,4 ile Muharrem İnce, yüzde 21,2 ile Abdullah Gül ve yüzde 16,2 ile Ali Babacan takip etti.