Avrasya Araştırma'dan İstanbul seçimi değerlendirmesi

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, 23 Haziran seçiminde Ekrem İmamoğlu'na fazladan 120 bin oy geleceğini iddia etti.

Avrasya Araştırma'dan İstanbul seçimi değerlendirmesi

Yol Tv kanalında Onur Toper'in sunduğu Anahaber'e canlı olarak bağlanan Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, 23 Haziran İstanbul seçimlerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Kemal Özkiraz, "Oy vermeye gitmemiş olanlar çok azdı, yüzde 0.5 gibi bir rakamdı. Seçim sonucuna baktığımız zaman çok ama genel kitlede az bir rakamdı. Onların tamamı gelecek bir kere. Tekrar seçime katılmayacak adaylar var oradan bir 50 bin kadar oy avantajı olacak." dedi.

Özkiraz, Saadet Partisi'nin İstanbul seçimlerine aday çıkarma kararı hakkında "Doğru bir strateji. Çünkü katılmasalardı seçmenlerinin yarısı İmamoğlu'na diğer yarısı ise AKP'ye gidecekti. Onlar seçime katılıp AKP'ye gidecek seçmeni tutmayı hedeflediler. CHP'ye gidecek olan zaten gidecek. Bir 50 bin kadar da oradan İmamoğlu'nun avantajı olacak. Çünkü 107 bin civarı bir oy almıştı zannediyorum." dedi.

Özkiraz şöyle devam etti:

"Bağımsız Türkiye Partisi'nin aday çıkarmayacağını düşünüyorum. Öte yandan DSP aday çıkarsa bile aldığı 30 bin oyun 20 bininden fazlasını alamayacaktır. İmamoğlu'nun bunların tamamından alacağı oy 120 bin civarı. Ancak asıl oy alacağı kesim Cumhur İttifakı'nın seçmenleri. Cumhur İttifakı'nın vicdanlı seçmenleri. Ya İmamoğlu'na oy verecekler ya da oy kullanmayacaklar."