Ayhan Bilgen: Roboski ailelere verdiğim sözün gereği olarak özür diliyor ve bırakıyorum

HDP Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, görevi bıraktığını açıkladı.

Ayhan Bilgen: Roboski ailelere verdiğim sözün gereği olarak özür diliyor ve bırakıyorum

HDP Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, görevi bıraktığını açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan Bilgen, “Eğer bir konuya "dava" diye sahip çıkmak gerekiyorsa "Roboski davası" bunu fazlasıyla hak eder.Üzerimize düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getiremediğim için ailelere verdiğim sözün gereği olarak kişisel özeleştirimi veriyor, özür diliyor ve bırakıyorum” dedi.

 

Eğer bir konuya "dava" diye sahip çıkmak gerekiyorsa "Roboski davası" bunu fazlasıyla hak eder.Üzerimize düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getiremediğim için ailelere verdiğim sözün gereği olarak kişisel özeleştirimi veriyor, özür diliyor ve bırakıyorum. — Ayhan Bilgen (@ayhanbilgen)

HDP’nin konuyla ilgili açıklama yapacağını söyleyen Bilgen, Tweeti sileceğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan Medyablok’a konuşan Bilgen, ”Roboski Davası benim için özel bir şey ifade ediyor. Bu davanın sonuçlarından kendimi sorumlu tutuyorum” dedi. Bilgen, partinizdeki görevi mi bırakıyorsunuz sorumuza, ”evet” yanıtını verdi. 

Bilgen’in kararında, Şırnak Baro Başkanılığı’na  Av. Nuşirevan Elçi’nin tekrar seçilmesinin etkili olduğu iddia ediliyor.

Roboski'de hayatını kaybedenlerin yakını Veli Encü, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Roboski katliamının skandal AİHM kararıyla ilgili tartışmalarda ismi bile geçmeyen Ayhan Bilgen, vicdani ve siyasi sorumluluğu gereğince kişisel özeleştiri verip özür diliyor ve görevi bırakıyor ama asıl sorumlular bırakın istifayı özrü,özeleştiriyi ikinci kez baro başkanı seçiliyor” dedi.