Azerbaycan-Ermenistan sınırında gerginlik had safhada: Ölü ve yaralılar var

Dün Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan çatışmalar sonrasında Rusya'nın araya girmesiyle ateşkes ilan edilmişti. Bu sabah Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan sınırındaki çatışmalarda 7 Azerbaycan askerinin hayatını kaybettiğini, 10 askerin ise yaralandığını açıkladı.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında gerginlik had safhada: Ölü ve yaralılar var

Ermenistan ile Azerbaycan arasında sınırda gerilim dün yeniden tırmandı.

Dün iki taraf arasında yaşanan çatışmalarda 15 Ermeni asker öldü, 12 asker yaralandı.

Ermenistan yetkilileri ise çatışmalarda iki mevzinin kaybedildiğini ve ülkenin toprak bütünlüğünün korunması için Rusya'dan yardım istendiğini söyledi.

Ateşkes ilan edilmişti

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan ve Ermenistan'ın, sınırlarındaki durumu istikrara kavuşturmaya yönelik adımlar attığı belirtildi.

Açıklamada, "Şu anda Karakilise'de çatışmalar durdu, durum normale döndü ve kontrol altında." denildi. Dün Ermenistan Savunma Bakanlığı da yaptığı açıklamada, "Rusya'nın ara buluculuğuyla, saat 17.30 itibarıyla Azerbaycan-Ermenistan sınırında ateşkes ilan edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

7 Azeri asker hayatını kaybetti

Öte yandan bugün Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan sınırında dün yaşanan çatışmalarda Azerbaycan ordusundan 7 askerin hayatını kaybettiğini, 10 askerin yaralandığını açıkladı.

Açıklamada, Ermenistan'ın “provokasyonunun başarısızlıkla sonuçlandığı”, dün akşam saatlerinden itibaren sınırda durumun normalleştiği ifade edildi.

Açıklamada, yaşananların tüm sorumluluğunun Erivan yönetiminde olduğu kaydedildi.