Bağdat ile Erbil, Şengal konusunda anlaşmaya vardı

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin Sözcüsü Ahmed Molla Talal, Şengal konusunda Erbil ile Bağdat hükümetlerinin anlaşmaya vardığını açıkladı.

Bağdat ile Erbil, Şengal konusunda anlaşmaya vardı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sözcü Ahmed Molla Talal, Şengal konusunda Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Irak Hükümeti arasında tarihi bir anlaşma gerçekleştiğini belirtti.

Talal, “Başkalarının başarılı olmadığı konuyu, bu hükümet karşılıklı güveni geliştirerek, iyi niyetini takdim ederek ve sağlam bir siyasi iradeye dayalı olarak, Şengal'e güvenliği, istikrarı ve yeniden yapılanmayı ve tüm etkilenen halkını evlerine geri döndürme konusunda başardı” dedi.

Anlaşma çerçevesinde, Şengal’deki silahlı grupların hakimiyetine son verilip, kentin yeniden inşa edileceği ve mağdurların evlerine döneceğini kaydeden Talal sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başbakan Mustafa Kazimi bugün, Kürdistan Bölgesi Hükümet ile koordineli olarak, Şengal'deki federal hükümetin otoritesini anayasaya uygun olarak, idari ve güvenlik düzeyinde güçlendiren, davetsiz misafir grupların hakimiyetini sona erdiren, kentin tam anlamıyla yeniden inşasının ve mağdurların geri dönüşünün önünü açan tarihi bir anlaşmaya sponsor oldu.”