Bağımsızlık Referandumunda %80 Evet çıkar

Bağımsızlık Referandumunda %80 Evet çıkar

Kürdistan’ın bağımsızlık referandumu tarihinin belirlenmesi sonrası açıklamalarda bulunan Kürdistan Demokratik Parti (KDP) yöneticisi Said Mamuzini, bağımsızlık projesinin Mesud Barzani’nin başarısı olduğunu belirterek bölge halkının yüzde 80'inin referandumda 'Evet' diyeceğini öne söyledi.

Referandumun Kerkük ve Şengal'de de düzenleneceğini ifade eden Mamuzini, bölgede yaşayanların yüzde 80'inin bağımsızlığa 'Evet' diyeceğini savundu. 25 Eylül’de düzenlenecek Bağımsızlık Referandumu ile ilgili Irak Hükümetiyle de görüşme yapıldığını belirten Memuzini, Bağdat yönetiminden onay beklemediklerini söyledi.

Goran ve Kürdistan’daki İslami hareketlerin referandum toplantısına katılmadığını belirten Mamuzini, "Biz, tüm partilerin bu sürece dahil olmasını isteriz. Türkmenler, Araplar ve diğer kesimler de Kürdistan'ın vatandaşıdır. Onlar da referandumda oylarını kullanacaklar" şeklinde konuştu.

Adım Adım Kürdistan’ın Bağımsızlığına Doğru

Kürdistan Başkanı Barzani liderliğinde siyasi partiler, dün Erbil'in Pirman ilçesinde toplanarak, bağımsızlık referandumu, IKBY Parlamentosu ve Başkanlık seçimleri, iç sorunlar, bölgesel ve uluslararası sorunları ele aldı. Toplantı sonucunda Barzani, yaptığı açıklamada referandumun 25 Eylül'de düzenleneceğini duyurmuştu.

Başkan Barzani, Mart ayında da bağımsızlık referandumu için Birleşmiş Milletler'den (BM) gözlemci talebinde bulunmuştu.