Bahçeli, ‘Beyaz Toros’u selamladı: 'Amed diye bir yer yok, Bursaspor taraftarını selamlıyorum'

Bursaspor-Amedspor maçında yaşananlara da değinen Bahçeli, “bölücülerin” stadı tahrik ettiğini öne sürerek, tribünde 90’lı yılların faili meçhul cinayetlerini hatırlatan “Yeşil” ve “Beyaz Toros” pankartları açan Bursaspor taraftarını da tebrik ederek ‘selamladı.’

Bahçeli, ‘Beyaz Toros’u selamladı:  'Amed diye bir yer yok, Bursaspor taraftarını selamlıyorum'

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Konuşmasında  Bursaspor-Amedspor maçında Amesporlu oyuncuların saldırıya uğramasıyla ilgili "Bize göre Amed diye bir yer yoktur. Amedspor diye bir şey de yok hükmündedir. Bursaspor taraftarlarını selamlıyorum, milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor. MHP lideri, konuşmasında Cumhur İttifakı olarak çalışmalarından bahsederek, deprem gündemine değindir. Ayrıca Bursaspor-Amedspor maçında Amesporlu oyuncuların saldırıya uğramasıyla ilgili de açıklama yaptı.

“Türkiye ve Türk Milleti'ne hizmet edeceğiz” diyen Bahçeli “Başkaları gevezelik yapacak, biz yüksek bir gayeye ulaşmak için çalışacağız. Başkaları polemik batağında debelenecek, kaos ve krizde buluşacak, biz huzur ve kardeşliğin manifestosunu yazacağız”  ifadelerini kullandı.

“Denizi geçtik, derede boğulmayacağız”

Bahçeli “Denizi geçtik, derede boğulmayacağız. Devlet kanatlarını aralamış, depremzedelere samimi bir hissiyat ile sahip çıkılmıştır.İnancımız ve itikatımız odur ki, insanın en hayırlısı yine insana en faydalı olanıdır. Kahramanmaraş merkezli doğal felakette vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Tedavi gören vatandaşlarımızın bir an önce iyileşmesi bir başka niyazımdır. 405 bin afet konutu ile birlikte 83 bin köy evinin inşa edileceği anlaşılmaktadır. Depremden etkilenen 11 ilimizin her birinden master planları hazırlanmaktadır. Zemin artı 3 ya da 4 katı geçmeyeceği açıklanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde gerçekleştirilen Ulusal Risk Kalkanı toplantısı bize göre çok hayırlı ve gelecek için çok umut verici bir adımdır” ifadelerini kullandı.

“Adayımız belli”

Seçimde adsaylarının belli olduğunu belirten MHP lideri “Pozitif siyasetimizi ülke genelinde yansıtacağız. Milletimiz ile her an temas halinde iç içe olacağız. Adayımız belli, kararımız net diyeceğiz. Felaketin kanamasını faziletli güç birliği ile dindireceğiz” şeklinde değerlendirdi.

“Türk-Kürt karşılığını oluşturmak isteyen dış mihraklarla bağlantılı isimlerin ateşle oynadıkları açıkça ortadadır”

Deprem nedeniyle bazılarının seçimi sabote etmek istediğini söyleyen Bahçeli  “Depremi fırsat bilen ahlaksızlar seçimleri sabote etmek, kavga ortamını oluşturmak için teyakkuz halindedir. Türkiye'yi doğal olmayan ataklarla pes ettirmeye çalışan mihrakların alayını biliyoruz, nefesimizin enselerinde olduğunu açıkça duyuruyorum. Türk-Kürt karşılığını oluşturmak isteyen dış mihraklarla bağlantılı isimlerin ateşle oynadıkları açıkça ortadadır” dedi.

Son dönemde maçlarda yaşananlara da değinen Bahçeli Amedspor’a yönelik saldırılarda Bursaspor’u destekledi. Bahçeli konu hakkında şunları dile getirdi:

Türk sporuna husumet hançerini vurmak isteyen çevreler, kutuplaşmayı kamçılamak amacındadır. Türkiye sokakta kurulmadı, tribünlerde bulunmadı. Herkes aklını başına almalı. Rüzgar estiren, fırtına ile devrilecektir.

"Olayların Kürtlerle ilişkilendirilmesi rezalettir"

Toplumsal muhalefeti kışkırtan, yıkıcı dille çatışma iklimini yeşertmenin peşinde koşanlar kendi kazdıkları kuyuya düşmekten kurtulamayacaktır. Türkiye tribünlerde kurulmadı. Herkes aklını başına almalıdır. Rüzgar estiren fırtına ile devrilecektir.

“Bize göre Amed diye bir yer yoktur”

Geçtiğimiz hafta sonu Bursaspor-Diyarbakırspor arasında oynanan maçta sallanan görsellerin sporun ahlak ve doğasına aykırı olduğu herkesin malumudur. Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor'dan bahsedilemeyecektir. Bursaspor taraftarlarını selamlıyorum.

“Bursa nasıl gözbebeğimizse, Diyarbakır da öyledir”

Bursa'da küçük bir azınlık olan terör yandaşlarının stadyumu tahrik etmesi, çıkan olayların Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi rezalettir. Türk ile Kürt arasına düşmanlık tohumu ekmeye kalkan kim varsa, koparılması gereken çıban başıdır. Bursa nasıl gözbebeğimizse, Diyarbakır da öyledir.

Bin yıllık kardeşliğimizin israf edilmesine göz yummamız mümkün değildir. Milli birlikte ve kardeşlik mirasımıza sahip çıkamazsak geleceğimizi bu coğrafyada paylaşma arzusunu diri tutmak imkansız hale gelecektir. Süregelen tartışmalar devlet ve millet hayatımızın devamını etkileyecek konulardır. Bu konuda en büyük suçlu, bölücü terör örgütüne sevimli görünen zillet ittifakıdır.

TFF'nin atıl ve aciz kaldığı hususunda yaygın kanaate kulak verilmelidir. Türk sporu dostluğun ve kardeşliğin vadisidir. Futbol sahalarından kaos çıkarmak bu millete yapılacak kötülüktür.”

Akşener değerlendirmesi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'ya tekrar oturmasını da değerlendiren Bahçeli şunları söyledi:

“Bir yıldır cumhurbaşkanı adayı yıpranmasın diye açıklamayıp, bir günde toz duman olanlar ilkesizliğin canlı timsalleridir Ortak aday anlayışı üzerinde uzlaşıp 24 saat bile geçmeden atılan imzayı inkar edenler ilkesizliğin ana damarıdır. Bir yıldır oturduğu eğri bacaklı masayı kumar masası şahsi hırsların masası noter masası kuyruklu yalanlar masası diyerek önce devirip sonra zoru görünce tekrar oturanlar ilkesizliğin ve yüzsüzlüğün numuneleridir. İP Başkanı insanların yüzüne utanmadan sıkılmadan nasıl bakacak? Türk siyaseti bu tip bir ilkesizliği ne görmüş ne de muhatap olmuştur. Geçmişte demiştim yine söylüyorum, bir kere satan yine satar, yine satacaktır.”