Başak Demirtaş Emine Erdoğan sizi davet etse görüşmek ister misiniz? sorusuna yanıt

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) “tahliye edilmeli” kararına rağmen halen cezaevinde tutulan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’la görüşebileceğini söyledi.

Başak Demirtaş Emine Erdoğan sizi davet etse görüşmek ister misiniz? sorusuna yanıt

Medya Haber’den gazeteci Erdal Er’in programına konuk olan Başak Demirtaş “Herkesle yan yana geliriz ama bizi anlayan, haksızlıkları hukuksuzları gören insanlarla neden bir araya gelmeyelim ki? Emine Erdoğan da yarın öbür gün çıksa ve böyle bir haksızlığın olduğunu söylese tabii ki bir araya gelip konuşabiliriz” dedi.

Başak Demirtaş, eşi Selahattin Demirtaş’ın yıllar önce cezaevine giren Tayyip Erdoğan için Ankara’da yapılan bir yürüyüşe katıldığını da söyledi.

Demirtaş’ın ifadelerinden öne çıkanlar şöyle:

“Benim babam ben beş yaşımdayken tutuklanmıştı. Biz de cezaevine gidip, dışarıda saatlerce beklediğimiz zamanlar olmuştu. Hafızamda bazı acı olaylar yer etti. Tam da bu yüzden böyle bir mücadeleyi yürüttük. İstedik ki biz yaşadık, bizim annelerimiz yaşadı, bizim kuşak yaşadı, bizden sonraki kuşaklar benzer acılar yaşamasın. Bu mücadeleyi yürütmeye devam ediyoruz. Ne yazık ki bu mücadelede başarılı olamadık. Umarım bundan sonraki kuşak yaşamaz.

Yıllardır hakikat çok çarpıtıldı. Çok büyük bir algı kampanyası yürütülüyor. Selahattin sadece mahkemelerde yargılanmıyor veya diğer HDP’li siyasetçiler. Meydanlarda, gazetelerde, televizyonlarda, meydada da bir çeşit algı kampanyasıyla yargılaması yapılıyor. Yargılaması devam eden biri hakkında hükümler kuruluyor. Bizzat Erdoğan yapıyor, İçişleri yapıyor, İletişim Başkanlığı yapıyor ve iktidarın diğer sözcüleri yapıyor.

Bu yüzden hakikatleri daha çok anlatmak için daha çok görünür olmak gerekiyor.

Selahattin aktif siyasete girdiği zaman bir bedeli olacağını biliyorduk. Kürt bir muhalif olmak zordu. Bu yüzden manevi olarak hazırlığımız da var.

Selvi Hanım (Kılıçdaroğlu) ve Dilek Hanım’la (İmamoğlu) daha önce görüşmelerimiz oldu. Ara ara telefonlaşıyoruz onlarla. Farklı siyasi görüşlerde insanlarla diyalog kurmanın bir zararı olmaz. Ben önemsiyorum bunu. Farklı insanlarla bir araya gelmeye ve konuşmaya çok ihtiyacı var Türkiye’nin. 

(Emine Erdoğan sizi davet etse görüşmek ister misiniz? Eşi Erdoğan da yıllar önce cezaevinde yatmıştı)

Erdoğan yıllar önce haksız yere cezaevinde yattı. O dönem İnsan Hakları Derneği’nin Erdoğan’ın da içinde olduğu insanlar için protesto eylemleri vardı. Ankara’da yapılan etkinliğe Selahattin de katılmıştı. Ben de aynı düşüncedeydim. O dönem imkanım olsa Emine Erdoğan’a destek verirdim. Ancak bu zamana kadar Emine Erdoğan’ın bize yapılan haksızlıklar, hukuksuzluklarla ilgili rahatsız olduğuna dair bir emare görmedim. 

Bugünün koşullarında Erdoğan cezaevinde yatsaydı, Emine Erdoğan uzun süre tahliye olmasını bekleyecekti. Çünkü tam tahliye olacakken yeni bir şey çıkaracaklardı, tekrar tutuklayacaklardı. AİHM kararına rağmen Selahattin’i cezaevinde tutuyorlar. 

Herkesle yan yana geliriz ama bizi anlayan, haksızlıkları hukuksuzları gören insanlarla neden bir araya gelmeyelim ki? Emine Erdoğan da yarın öbür gün çıksa ve böyle bir haksızlığın olduğunu söylese tabii ki bir araya gelip konuşabiliriz.”