Başbakan Barzani BM heyetiyle mülteciler konusunu görüştü

Başbakan Barzani BM heyetiyle mülteciler konusunu görüştü

Kurdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzanı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü ve Bölgesel Mülteci Koordinatörü Amin Awad ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Başbakan Barzani, Kürdistan Bölgesi'ne sığınan göçmenlerin sayısının çok fazla olduğunu ve hükümetin gücünü aştığını söyledi.

Görüşmede UNHCR heyeti, Kürdistan Bölgesi halkı ve hükümetine çok sayıda sığınmacıya kapılarını açtığı için teşekkür ederek, Musul operasyonu sonrası mültecilerin evlerine dönmesini sağlayacak bir mekanizma üzerine çalışma yürüttüklerini ve Kürdistan Bölgesi’nin göç eden sığınmacılara daha iyi hizmet verebilmesi için uluslararası çapta yardım temin edilmesini sağlayacakları sözünü verdi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani ise UNHCR  ve BM’nin diğer kurumlarının Kürdistan ile yaptığı işbirliğinden ötürü teşekkür etti. Barzani, Kürdistan Bölgesi’ne sığınan mülteci ve sığınmacıların ülke kapasitesi ve imkanlarını aştığını belirterek, bu konuda BM ve uluslararası kuruluşların yardımına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Neçirvan Barzani, kurtarılan bölgelerde huzur, güvenlik ve istikrar ile tüm bileşenler arasında birlikte yaşam garantisinin sağlanması, bölge halkının huzur içinde evlerine ve topraklarına dönmesi için, Kürdistan Bölgesi hükümetinin elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi.