Başkan Barzani, Bağdat'a ulaştı

Başkan Barzani ve beraberindeki heyet Bağdat Uluslararası Hava Limanı'na ulaştı.

Başkan Barzani, Bağdat'a ulaştı

 Başkan Barzani ve beraberindeki heyet Bağdat Uluslararası Hava Limanı'na ulaştı.

Başkan Barzani'yi Bağdat'ta Irak Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi, Irak Başbakan Maliye'den Sorumlu Yardımcısı Fuad Hûsen, Irak İstihbarat Sorumlusu, Tarım ve Su Bakanı Bengin Rêkanî ve fetih Hareketi Başkanı Hadi Amiri karşıladı.

Başkan Barzani'ye PDK Politbüro Üyesi ve  Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani ve PDK Politbüro Üyesi Azad Berwarî  ile bir grup PDK üyesi eşlik ediyor.

2 yıl aradan sonra Başkan Barzani ilk kez Bağdat'ı ziyaret ediyor. Başkan Barzani'nin bu ziyareti, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin yeni kabinesini desteklemesi ve Erbil-Bağdat arasındaki sorunların çözümü, iki tarafın ilişkilerin yeni bir dönemece girmesi olarak değerlendirilmesi açısından büyük bir öneme sahip.

Başkan Barzani'yi Bağdat'ta yoğun bir görüşme trafiği beliyor. Başkan Barzani,  Bağdat'ta Irak Başbakanı Abdulmehdi, Parlamento Başkanı Halbusi ile Parlamento'daki siyasi partilerin başkanvekilleri, Hikmet Hareketi Başkanı Amr Hekim, Dava Partisi  Başkanı Nuri Maliki, Fetih Listesi Başkanı Hadi Amiri ile görüşmesi bekleniyor.

Dün Bağdat'ta bir basın toplantısı düzenleyen Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi,   Başkan Mesud Barzani'nin Bağdat ziyaretine değinerek, "Başkan Barzani’yi yarın karşılayıp görüşeceğiz. Gündemdeki konuları değerlendireceğiz. Kürdistan’la ilişkilerimizi güçlendireceğiz. Başkan Barzani eskiden beri Irak’ta etkili bir role sahip. Baas hükümeti döneminde de çok önemli bir muhalifti ” değerlendirmesinde bulunmuştu.