Başkan Barzani, yeni Irak Hükümeti’nde görev yapacak bakan adaylarını belirleyecek

Başkan Barzani, yeni Irak hükümetinde görev alacak KDP’li bakanların isimlerini netleştiriyor

Başkan Barzani, yeni Irak Hükümeti’nde görev yapacak bakan adaylarını belirleyecek

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Irak Parlamentosu Milletvekili Amanc Herkî yaptığı açıklamada, Başkan Mesud Barzani’nin Irak Hükümeti’nde görev yapacak bakan adaylarını belirleyeceğini belirtti.

Basnews’te yer alan haberde Amanc Herkî’nin açıklamasına yer verildi.

 Amanc Herkî; “Irak Parlamentosu en kısa süre içerisinde yeni hükümette görev alacak bakanları onaylaması gerekiyor. Bu bakanlıklar şu ana kadar da belirlenmiş değil. Irak Parlamentosu ayın 8’inde tatile girecek. Fakat bu tatilin kısa tutulması bekleniyor. Zaten 2023 bütçe tasarısının hükümet tarafından bu kısa süre içerisinde parlamentoya gönderilmesi ve onanması da öngörülüyor.”

Amanc Herkî açıklamasında, KDP için Irak Hükümeti’nde görev alması gereken bakanlıklardan 2 yeni bakanlık için isim belirlemesi beklendiğini ve Başkan Barzani’nin bu isimleri belirlemesinin beklendiğini dile getirdi.

Konuya ilişkin daha önce de KDP Milletvekili Şêrwan Dûberdanî şunları ifade etmişti: “Bağdat’ta Kürtler için 2 yeni görev alanı daha belirlendi. Bunlardan Bayındırlık Bakanlığı KDP için, Çevre Bakanlığı Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) için ve Irak Başbakanı Ezdi Çalışmaları Danışmanlığı görevi de KDP için belirlendi.”

Muhamed Şiya Sudani Hükümeti onaylanırken her 2 bakanlık için isimler henüz netleştirilmemişti.