Başkan Barzani'den Kürt Gazetecilere Destek ve çağrı

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, 22 Nisan Kürt Gazeteciliği'nin 119'uncu yıl dönümü vesilesiyle yayımladığı mesajında Kürt basınından Kürdistan'ın bağımsızlığna destek olmalarını istedi.

Başkan Barzani'den Kürt Gazetecilere Destek ve çağrı

Başkan Mesud Barzani, Kürt gazetesinin 119. yılı ve Kürdistan Gazeteciler Sendikasının kuruluşunun 19. yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Barzani imzalı mesajda Kürdistan'ın bütün emektar gazetecilerini kutladı.

Başkan Barzani, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemiz basın-yayın alanında geniş kapsamlı siyasi ve özgürlükler bazında önemli yol katetti. Bu durum gazeteciliğin Kürdistan toplumunun siyasi ve kültürel anlamda gelişmesinde önemli fırsatlar sundu.

Kürt gazeteciliği aynı zamanda Kürt halkının ve meşru haklarını dünyaya duyurma konusunda önemli mesajlar verdi. Halkımızın katettiği meşakkatli süreçlerde basın ve medya mensupları da büyük zahmetler çekti.

IŞİD'le savaşta Peşmergenin kahramanlığını duyurmakla beraber şehitler veren Kürt basın mensuplarının emeğini de vurgulayan Başkan Barzani, "Gazetecilerin haklarını desteklediğimi bir kez daha vurgulamak isterim”

Başkan Barzani, mesajının sonunda Kürt gazetecilerine bağımsızlık konusunda çağrı yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Halkımızın çabası ve verdiği kurbanlarla hassas ve belirginleşmeye doğru girdiğimiz bu süreçte, Kürdistan'ın değerli basın mensuplarından tüm siyasi çekişmelerden uzak durmalarını, bağımsızlık ve referandum sürecine destek vermelerini rica ediyorum.