Başkan Barzani’den tarihi karara teşekkür

Başkan Barzani’den tarihi karara teşekkür

Başkan Mesud Barzani, dünkü toplantıda alınan referandum kararının tarihi bir karar olduğunu belirterek, katılan taraflara teşekkür etti.

Başkan Mesud Barzani’nin dün Pirmam ilçesinde siyasi partilerle bir araya geldiği toplantıda, referandumunun 25 Eylül’de yapılması kararı alındı.

Mesud Barzani’nin referandum tarihinin belirlenmesine ilişkin kaleme aldığı yazısı resmi Facebook sayfasında yayımlandı.

 Dün referendum tarihinin belirlendiği toplantının tarihi olduğunu vurgulayan Başkan Barzani, “Toplantıya katılan tüm siyasi taraflar açısından da tarihi bir karardır. Kürdistan halkının bağımsızlık istemini dünyaya duyurmasının yolunu açacak referandum kararının verilmesi övünç kaynağıdır” ifadelerini kullandı.

 Referandum kararının, Kürdistan halkı açısından büyük bir değer taşıyan ve yüksek kazanımlı bir karar olduğunu belirten Başkan Barzani, “Yüce Allah’a şükürler olsun, peşmergeye ve başı dik Kürdistan halkına teşekkür ederim” dedi.

Başkan Barzani açıklamasında, “Ulusal bilince sahip bilinçli taraflara da üstlendikleri tarihi sorumluluktan dolayı teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.