Başkan Barzani'den uluslararası topluma çağrı

Başkan Mesud Barzani, Irak ve Heşdi Şabi güçlerinin Kerkük ve Kürdistan Bölgesi’ne saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Barzani'den uluslararası topluma çağrı

Başkan Mesud Barzani, Irak ve Heşdi Şabi güçlerinin Kerkük ve Kürdistan Bölgesi’ne saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Barzani, tarafından yapılan açıklamada, “Uluslararası kamuoyundan, Irak Hükümeti’nin milis güçlerinin desteği ve dış talimatlarla, Kürdistan’ı savaşa çekmesini, ölümlerin yaşanmasını ve ihlallerin önüne geçilmesini talep ediyoruz” dedi.

Kurdistan halkının, kendi özgür iradesiyle barışçıl yollarla kendi kaderini tayin kararı vermesinin ardından ambargo ve toplu cezalandırma ile karşı karşıya bırakıldığını vurgulayan Başkan Barzani, Irak hükümetinin hukuk ve anayasa bahanesi ile Kürt halkını cezalandırmayı tercih ettiğini dile getirdi.

Irak Hükümeti'nin siyasi uyuşmazlıkları çözmek için güç kullanmasının anayasa ihlali olduğunu dile getiren Başkan Barzani, Kendi iradesini Kürt halkının prestijini zayıflatacak askeri ve baskıcı önlemlerle empoze etmek istediklerini vurguladı.

150 bini aşkın insanın evini terketmek zorunda kaldığına dikkat çeken Başkan Barzani, uluslararası toplumu, kamuoyunu, kanaat önderlerini Kürt halkını desteklemeye ve yeni bir soykırımı engellemeye davet ederken yine uluslararası topluma çağrıda bulunarak Irak hükümetine baskı yapmak suretiyle milislerin ve onların bölgesel destekçilerinin yeniden Kürt halkının kanını dökmelerine engel olmasını istedi.

Avrupa ve Amerika'daki Kurdistani diasporaya da seslenen Başkan Barzani, legal ve barışçıl araçlar, gösteriler ve sivil eylemlerle hükümetlerinin ve kamuoyunun dikkatini Kurdistan'a uygulanan ambargoyu kaldırmak için destek vermeye çekmelerini istedi.