Başkan Mesud Barzani: 'Kürdistan birlikte yaşam ve özgürlüklerin güzel bir resmidir'

Başkan Mesud Barzani, Doğu Süryani Kilisesi'nin 122’nci Patriği olarak göreve başlayan Mar Awa Royel’i tebrik etti. Barzani, Kürdistan’ın birlikte yaşam, din ve ifade özgürlüğü için güzel bir resmi olmaya devam ettiğini vurguladı.

Başkan Mesud Barzani: 'Kürdistan birlikte yaşam ve özgürlüklerin güzel bir resmidir'

Başkan Mesud Barzani, yayımladığı mesajda, Doğu Süryani Kilisesi'nin 122’nci Patriği Mar Awa Royel’e yeni görevinde başarılar diledi.

Bu görevin bölgede ve dünyada bileşenler arasındaki birlikte yaşam kültürünün, barış ve huzurun derinleştirilmesine katkı sunmasını dileyen Barzani, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Burada bir kez daha Kürdistan'ın birlikte yaşam, din ve düşünce özgürlüğünün güzel bir resmi olmaya devam ettiğini ve hiçbir gücün bu barışı, güzelliği ve birliği bozamayacağını vurguluyorum.”

Mar Awa Royel, dün başkent Erbil’deki Mar Yohanna al Ma’amadan Katedrali’nde düzenlenen törenle Doğu Süryani Kilisesi'nin 122’nci Patriği olarak göreve başladı.

Törende, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Hindistan Başpiskoposu Mar Aprem Mooken, Patrik Genel Vekili Başepiskoposu, Metropolitler, piskoposlar ve Doğu Süryani Kilisesi üyeleri hazır bulundu.

Doğu Süryani Kilisesi'nin 122’nci Patriği Mar Awa Royel kimdir?

4 Temmuz 1975'te Chicago’da Süryani bir ailede dünyaya gelen Mar Awa Royel, Doğu Süryani Kilisesi'ne katılımı çok genç yaşta başladı.

16 yaşında yardımcı diyakoz olarak atandı ve bir yıl sonra diyakoz oldu.

Lisans diplomasını 1997'de Chicago Loyola Üniversitesi'nden alan Mar Awa Royel 1999'da University of St. Mary of the Lake'den İlahiyat alanında ikinci lisans derecesini aldı. İlerleyen yıllarda da Pontifical Oriental Üniversitesi'nden İlahiyat dalında Doktorasını yaptı.

Mar Awa Royel, ılımlı ve diplomatik kişiliğiyle öne çıkıyor.