Başkan Mesud Barzani: O ziyareti unutmayacağız

Başkan Mesud Barzani: O ziyareti unutmayacağız

Başkan Mesud Barzani, “Fransa eski Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, zor zamanında Kürdistan'a yaptığı ziyareti unutmayacağız” dedi.

Başkan Barznai bugün Erbil'in Pirmam ilçesindeki Başkanlık Ofisi'nde Fransa’nın Bağdat Büyükelçisi Marc Barety ve Fransa’nın Erbil Başkonsolosu Dominique Mas’ı kabul etti.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, Mesud Barzani'nin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın 2014'ün Eylül ayında Kürdistan'a gerçekleştirdiği ziyaretini “etkili ve tarihi” olarak niteleyerek, “Kürdistan halkı, IŞİD'in saldırdığı o zor zamanda Kürdistan'a gerçekleştirdiği ziyaretini asla unutmayacak” dedi.

Görev süresi dolan Büyükelçi Markc Barety, çalışmalarında kendilerine destek olan Kürdistan Bölgesi’ne teşekkür etti.

Fransa’nın Kürdistan Bölgesi’ne yönelik destek ve yardımlarının süreceğini belirten Büyükelçi Bareyt, “Fransa teröre karşı savaşmaya devam ederken, Peşmerge Güçleri'ne askeri yardımlar göndermeyi sürdürecek” ifadelerini kullandı.

Erbil ve Bağdat arasındaki ilişkiler hakkında ise Fransa'nın Bağdat Büyükelçisi, ülkesinin Kürdistan Bölgesi ile Irak arasındaki diyalogun sonuçlarına saygı gösterdiğini söyledi.

Barzani, yeni çalışma hayatında Büyükelçi Marc Barety'e başarılar diledi.