Başkan Neçirvan Barzani, beraberindeki üst düzey heyetle BAE’de

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, beraberindeki üst düzey heyetle birlikte BAE’ye giderek Al Nahyan’a başsağlığı dileğinde bulundu.

Başkan Neçirvan Barzani, beraberindeki üst düzey heyetle BAE’de

Başkan Neçirvan Barzani, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) hayatını kaybeden Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın cenaze törenine katılmak ve yeni devlet başkanı olarak atanan Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan’ı tebrik etmek üzere üst düzey heyetle birlikte BAE’ye gitti.

Başkan Barzani ve beraberindeki heyeti, Muhammed bin Zayid Al Nahyan tarafından karşılandı.

Neçirvan Barzani’nin beraberindeki heyette Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı Mustafa Seyit Kadir, Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani ve Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fevzi Hariri yer alıyor.

Başkan Neçirvan Barzani Muhammed bin Zayid Al Nahyan’a başsağlığı dileğinde bulundu.

Al Nahyan ise Başkan Neçirvan Barzani’ye teşekkürlerini iletti ve BAE ile Kürdistan Bölgesi arasındaki dostluğa değinerek ziyaretten ötürü memnuniyet duyduğunu bildirdi.

BAE Başkanlık İşleri Bakanlığı, 74 yaşındaki Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın 3 Mayıs’ta  vefat ettiğini duyurmuştu.

Bakanlık, ülkede dünden itibaren 40 günlük resmi yas ilan edildiği ve bayrakların yarıya indirileceğini, bakanlıklarda, devlet dairelerinde ve özel sektörde de 3 gün çalışmalara ara verileceğini bildirmişti.

BAE'nin ilk Devlet Başkanı Zayid bin Sultan Al Nahyan'ın en büyük oğlu olan Halife bin Zayid, babasının vefatından sonra göreve gelmişti.