Başkan Neçirvan Barzani: Irak toplumlarıyla birlikte ülkenin ortak inşası sağlanmalıdır

Irak Yüksek Askeri Akademisinin Ulusal Savunma Koleji'nden bir heyeti kabul eden Başkan Neçirvan Barzani, 20 yıllık bağımsızlığın ardından Irak'ın geleceğe daha iyi adımlar atması, Irak toplumlarının ülkenin ortak inşası ile yönetimine katılması gerektiğini söyledi.

Başkan Neçirvan Barzani: Irak toplumlarıyla birlikte ülkenin ortak inşası sağlanmalıdır

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Erbil’de Irak Yüksek Askeri Akademisinin Ulusal Savunma Koleji'nde derece ile mezun olan bir grup öğrenci ile yetkililerden oluşan bir heyeti kabul etti.  

Başkanlık Ofisinden yapılan açıklamada görüşmede Başkan Neçirvan Barzani, heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ülkedeki savunma ve askeri alandaki kurumlar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Barzani, askeri  akademi ile bölümlerinin müfredatını ulusal ve bilimsel ilkeler açısından gerekli ve olumlu olarak değerlendirdi.

undefined

Neçirvan Barzani, "Irak’ın 20 yıllık bağımsızlığı ardından,  net bir vizyon ve ortak bir programla, geçmişin hatalarından yararlanarak, geleceğe daha iyi adımlar atılmalı, tüm Irak toplumlarıyla birlikte ülkenin ortak inşası ve yönetimi sağlanmalıdır" dedi.

Misafir heyeti se ziyaretlerinden ve Kürdistan Bölgesi'nde kaydedilen ilerlemeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Kürdistan Bölgesi Başkanının  Irak genelindeki rolü, katkıları ve ulusal vizyonunundan ötürü teşekkür etti

Açıklamada, görüşmede  güvenlik ve askeri konuları da ele aldığı belirtildi.