Baydemir: Çözüm süreci Erdoğan’ın oylarını arttırmadığı için bitirildi

Baydemir: Çözüm süreci Erdoğan’ın oylarını arttırmadığı için bitirildi

HDP Sözcüsü ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir, ‘çözüm süreci’nin bitirilmesi, Suruçkatliamı, Ceylanpınar’daki polis cinayeti, 7 Haziran seçimleri ve 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hükümetin ve Kürt tarafının çözümden beklentililerinin farklı olduğunu ifade eden Baydemir, hükümetin çözüme ilişkin perspektifi olmadığını savundu.

Baydemir, “Çözüm sürecinin Kürt tarafının atfettiği beklenti ile hükümetin atfettiği beklenti arasında bir uçurum vardı. Hükümet çok açık ve net bir şekilde ‘Hiçbir sorun yok, atılması gereken adım da yok. Herkes silahını bıraksın, evine gitsin’ havasındaydı. . Kürt tarafının beklentisi ise 80 yıllık bir halkın halk olarak var olmasından kaynaklı haklarının kullanımın garanti altına alınmasıydı” dedi.

Çözümün AK Parti oylarında artış yaratmadığı için bitirildiğini savunan Baydemir, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın süreci bitirdiğini öne sürdü.

Baydemir, “Çözüm sürecinin yüzde 80 kabul görmesine rağmen AK Parti’nin oylarında ciddi bir artışa yol açmadı. AK Parti, çözüm sürecinden dolayı ekstra oy almıyordu. Oyları artmadığı gibi azalmadı da. Erdoğan, 14 yıllık iktidarı boyunca Erdoğan hükümeti kuramama tablosuyla karşılaştı. Artık Erdoğan açısından HDP ve Kürtler legal demokratik siyaset bir rakip olmaktan çıktı, düşman hukukunu devreye koydu” ifadelerini kullandı.