Baydemir: Eren'e sıkılan kurşunu reddediyoruz

Baydemir: Eren'e sıkılan kurşunu reddediyoruz

 HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Trabzon'un Maçka ilçesindeki saldırıda hayatını kaybeden 15 yaşındaki Eren Bülbül ile ilgili, "Eren'e sıkılan kurşunu reddediyoruz, kınıyoruz, kabul etmiyoruz." dedi.

HDP'nin Van'da gerçekleştirdiği vicdan ve adalet nöbeti eyleminin İzmir ayağının başlatılması için Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde basın açıklaması yapıldı.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım'ın açıklamasının ardından HDP milletvekilleri, parti yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan bir grup, Gündoğdu Meydanı'na yürüdü.

Demokratik siyasetin kanallarının tıkandığını söyleyen Baydemir, özgürlüğün herkesin teneffüs ettiği atmosfer olana kadar durmayacaklarını belirtti.

Osman Baydemir, vicdan ve adalet nöbetinin en önemli gayelerinden birisinin de yaşatmak olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Yaşam hakkına sahip çıkmak, bu hakkın kendisini korumaktır. Eren'in, Erenler'in toprağa düşmemesi için vicdan ve adalete sarılmak dışında başka bir çıkış yolu yoktur. İzmir'den bir kez daha vicdanımızın sesinden 80 milyonun vicdanının sesine hitap ediyorum. Eren'e sıkılan kurşunu reddediyoruz, kınıyoruz, kabul etmiyoruz. Kabul edilemez buluyoruz. Eren'i, Erenler'i operasyon bölgesine çatışmaya götürenleri kınıyoruz. Kabul edilemez buluyoruz."

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel de alana gelerek toplantıyı takip etti.